9/10/2021

kurban etleri nasıl dağıtılmalı? kurban etini dağıtmada pratik yol

  Hiç yorum yok
kurban etleri nasıl dağıtılmalı
Kurban etlerini Pratik Olarak Dağıtma Yolu

Kurban bayramı geldiğinde müslüman camiasının en büyük düşüncesi kime nasıl ne kadar et vereceğidir.
Dana, inek gibi eti bol çıkan kurbanlarda pek sıkıntı çekilmez ama koç, koyun gibi kurbanları olanlar kime nasıl ne kadar versem diye mutlaka düşünür.
Bu nedenle hangi tür kurbanınız olursa olsun ilk yapılması gerekenlerden ev halkı için ve gelen gidene ikram edilecek kavurmalık etin ayrılmasıdır. Daha sonra kalan etler ve kemikler bir kasaba götürülmeli kemikler haşlamalık olarak kırdırılmalı etlerde kıyma çektirilmeli. Bu işlem yapıldıktan sonrası dağıtım işi düşüncesi en aza indirilmiş oluyor. Çünki buzdolabı poşetlerine bir miktar kıyma, bir başka buzdolabı poşetinede haşlamalık kemikli etten konup her iki poşette ayrıyetten bir torbaya konup verilecek kişilere verilmeli.
Et dağıtım işi böyle yapılırsa arzu ettiğiniz kadar dağıtım yapmış olursunuz hemde bir çok kişi lop et veriyor sizinkide değişik ama makbule geçen bir dağıtım şekli olur. Herkese hem kıyma hem haşlamalık vermiş olursunuz üstelik verdiğiniz kişide gelen etleri nasıl yapacağına daha kolay karar verir. Sevgiyle Kalın..!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder