9/21/2017

Sabah Ezanı Duası

  Hiç yorum yok
Sabah Ezanı Duası
Sabah Ezanı Okunurken Nasıl Dua Edilir?
Duyduğunda herkesi etkileyen vakit ezanlarından şüphesiz sabah ezanıdır.
Sabah ezanıyla birlikte kuşlar cıvıldamaya, köpekler havlamaya başlar.
Sabah ezanının etkisinden kısaca bahsettikten sonra asıl konuya gelelim. Her ezan vaktinde, ezan okunurken dua edilir. Sabah ezanında okunan dua şöyledir.

Sabah Ezanında Okunan Arapça Dua
Arapça okunuşu: "Allahumme Rebbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tuhlifu'l-mîâd.

Sabah Ezanında Okunan Duanın Türkçesi
"Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır, Muhakkak ki sen vaadinden dönmezsin"

Dilek kapılarının açık olduğu söylenen vakitlerden biri sabah ezanı vakti olduğu çeşitli kaynaklarda söylenmektedir. Eğer sizinde dileğiniz varsa sabah ezanından sonra sabah namazını kıldıktan sonra yerinizden kalkmadan 100 defa aşağıdaki okumalısınız.
"Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym.Allahümme inni es'elüke ya Kadimü.Ya Daimü.Ya Vitru.Ya Ehadü.Ya Samedü.Ya Hayyü.Ya Kayyumü.Ya zel celali vel ikram.Fe in tevellev fekul hasbiyallahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym."

Ayrıca günün diğer vakit ezanlarındada okunması her derde deva olduğu söylenen dua ve duanın yapılışı şöyledir.
Ezan okunurken Ezanı duyduğunuz an dinleyin ve müezzinin okuduğunu içinizden tekrar edin ve müezzinin okuduğu " Hayya ale's-salâh", "Hayya ale'l-felâh" sözleri sırasında aşağıdaki duayı 3 defa okuyun.
"Lâ havle ve lâ kuvvete ve lâ kudrete ve lâ heybete ve lâ azamete illâ billâhi'l-Aliyyi'l-Azim."

Rivayetlere göre ezan okunurken okunması gereken dualar ve şifaları aşağıdaki gibidir.
"Kim ezanı işittiği zaman: Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır, diye dua ederse, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur."

"Kim müezzini işittiği zaman: Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve resûlü olduğuna şahitlik ederim. Rab olarak Allah'tan, resûl olarak Muhammed'den, din olarak İslam'dan razı oldum, derse, o kimsenin günahları bağışlanır."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder