7/27/2017

İzmir'de Büyük Yangın

  Hiç yorum yok
İzmir'de Büyük Yangın
Yeni edinilen bilgilere göre İzmir'de büyük bir yangın meydana gelmiş.
Dün gece çıkan yangın, İzmir'in Lütuflar köyü ile Kızılkeçili köyü arasındaki ormanda meydana gelmiş.
Lütuflar köyü ile Kızılkeçili köyü arasındaki ormanda çıkan yangın halen söndürülemediğinden Manisa ilinin Turgutlu sınırına kadar ilerlemiş.
İzmir'de çıkan büyük orman yangını Turgutlu sınırına kadar gelince Kabaçınar köyünde ikamet eden vatandaşların tahliye edileceği söylenmiş. Edinilen bilgiye göre sadece Lütuflar köyü ile Kızılkeçili köyü arasındaki ormanda çıkan yangınla sınırlı olmayıp İzmir'in bir başka ilçesinde Urla ve Aliağa'dada orman yangınları olduğu söylenmekte.
Lütuflar köyü ile Kızılkeçili köyü arasındaki ormanda yaklaşık 100 hektarlık bir alanın yangından dolayı kül olduğu söylenenler arasında yer alıyor.
Lütuflar köyü ile Kızılkeçili köyü arasındaki orman yangını her ne kadar söndürülmeye çalışılsada rüzgarın etkisi ile hızla ilerliyor.
Alınan haberlere göre Manisa ilinin Turgutlu ilçesinde Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallelerinde ikamet eden 2000 kişinin Büyükşehir belediyesinin otobüsleriyle Dağmarmara bölgesinde bulunan Niyazi Üzmez orta okulunun bahçesinde kurulan toplanma alanına taşındı. Tahliye edilen bazı vatandaşlar Öğrenci yurtlarına yerleştirildiği bildiriliyor.
Aliağa'da Kızılçam ormanında 1 hektarlık alan yanarken, Urla'da çıkan orman yangınında rüzgar enerjisi santralleri türbinlerinden birinin bu yangından zarar gördüğüde aldığımız haberler arasında yer alıyor.
En kısa zamanda içimizi yakan bu orman yangınları son bulur inşallah.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder