9/09/2021

Kan Yapan Macun Kürü - Kan Yapıcı Macun Formülü Tarifi

  Hiç yorum yok
Kan Yapan Macun Kürü Kan Yapıcı Macun Formülü Tarifi
Bilimsel olarak Türkiye'de en fazla kansızlık görüldüğü kesim hanımlar olduğu saptanmış. Kansızlık yaşayan, kansız olan, kanı az olan bütün herkes için yani kadınlar, erkekler ve çocuklar için kan yapan macun karışımı tarifi paylaşıyoruz.
Göz kapaklarının içindeki kırmızılığın az olması, avuç içinin rengi olmaması, halsizlik, uyku halleri, saç dökülmesi, tırnak kırılmaları, baş ağrıları kansızlığın belirtileri olabilir. Böyle belirtilerin olması durumunda bir doktora başvurmak gereklidir.
 Kan yapıcı macun kürünü kuru halde hazırlayıp sadece direk kullanılacağı zaman içine pekmez koyarsanız, karışımı daha uzun süre muhafaza etmiş olursunuz.
Kuru olarak hazırlanan kan yapıcı macun toz karışımını ister bütün çobalarınıza, ister yemeklerinize koyarak ta kullanılabilir oldukça sağlıklıda olur.
Ancak dikkat edilmesi gereken tek husus polendir. Eğer polene karşı alerjiniz yoksa polen kullanın. Polene karşı alerjiniz varsa o zaman macunu polensiz yapıp tüketin çünki burada önemli olan keçiboynuzu tozudur.

Kan Yapan Macun Kürü Malzemeleri
1 çorba kaşığı ısırgan tohumu tozu
1 çorba kaşığı üzüm çekirdeği tozu
1 çorba kaşığı polen
2 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu
1 çoba kaşığı yer fıstığı tozu
1/2 keçiboynuzu pekmezi

Kan Yapan Macun Kürü Yapımı
Bir kavanoza ısırgan tohumu tozu, üzüm çekirdeği tozu, polen, keçiboynuzu tozu, yer fıstığı tozu konup kuru şekilde saklanır.
Kullanılacağı zaman kavanozdaki macun yapılacak karışımlardan 1 çorba kaşığı kadar alınıp içine 1 çorba kaşığı kadar pekmez konup macun kıvamına getirilerek tüketilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder