9/09/2021

Bel Ağrısı - Bel Ağrısı Niye Olur? Bel Ağrısı İçin Masaj Bel Ağrısını Hafifleten Yöntem

  Hiç yorum yok
Bal Ağrısı Niye Olur? Bel Ağrısı İçin Masaj Bel Ağrısını Hafifleten Yöntem
Bel ağrısı neden olur sebepleri nelerdir sorusuna ilk olarak cevap verelim sonrada bel ağrısı için güzel bir masaj tekniğine geçelim
Bel ağrısı çeşitli sebeplerle ortaya çıkar, bu sebepleri sıralayacak olursak; aşırı yorgunluk, bel fıtığı, bele fazla yük binmesi, duruş bozukluğu, yanlış yatış pozisyonu, eğilirken doğrulurken yanlış hareket vs olarak sıralamak mümkün hatta belki daha fazlasıda olabilir bu nedenle ilk yapılması gereken bir doktora gitmek ve doktorunuzun tavsiyelerini uygulamanız gerekmektedir.
Eğer bel ağrınız sadece yorgunluktan ileri geliyorsa güzel bir masaj tekniği yazacağım. Hatta ya geçen sene yada bir önceki sene ben televizyon programında birinde görmüştüm ve ailemden beli çok ağrıyan birine denemiştim. Ama tabi beli ile herhangi bir sorunu olmayan sadece yorgunluğa bağlı nedenden dolayı beli ağrıyan aile ferdinden birine denemiştim. Sizlerde yanlış anlayıp her ağrıyan bele uygulamayın ilk evela doktora gitmek şart bunun özellikle altını çiziyim.
Şimdi gelelim masaja... Bu masaj tekniğini yorgun olan bir bele ve sırt bölgesine uygulamıştım çok rahatlamıştı. Bu masajı bilgisayar başında, masa başında çok fazla çalışmak zorunda olup yorulan bir kişiye yaparsanız, sürekli eğik durmanın verdiği yorgunluk oldukça hafifleyecek.
Beli veya sırtı yorgunluktan ağrıyan kişiyi yere yatırın, bel ve sırt kısmına zeytinyağı veya vazelin sürün ve elektrik süpürgenizi hafif ayarda çalıştırıp bel ve sırt bölgesini ucu çıkarılmış elektirikli süpürgenizle çektirin. Bel ve sırt bölgesini elektirikli süpürge ile çektirirken kaydırmayıda unutmayınki vücudun bel ve sırt bölgesini rahatlatsın. Bir 5 yada 10 dakika kadar bunu yapmak yeterli olacaktır. Sonra temiz bir havlu koyupgiysilerini giysin. Arzu ederse masajdan sonra güzel bir banyo yapabilir. Sonuçta güzel bir banyo yapmakta bazen ağrılara iyi gelir. Hemde yorgunluğu alır...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder