9/28/2016

Resmi Gazetede Yayımlanan Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Uygulaması Yapan Bankalar 2016

  Hiç yorum yok
Resmi Gazetede Yayımlanan Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Uygulaması Yapan Bankalar 2016
Kredi Kartı Borcu 72 Ay Kredi Kartı Toplam Borcuna 72 Ay Taksit Başladımı?

Kredi kartlarının toplam borcuna 72 ay taksitlendirme haberini öğrenince, kredi kartı borcundan dolayı madur durumda olan vatandaşlar için belki bir faydam olur düşüncesiyle edindiğim bilgileri elimden geldiğince paylaşmayı uygun gördüm.
Kredi kartı borcuna 72 ay taksit denilince şöyle anlaşılmaması gerekiyor. Kredi kartıyla yapılan alışverişlerin 72 ay taksitlendirilmesi söz konusu değil. Zaten kredi kartı alışverilşerinde, hangi tür alışverişte kredi kartına kaç ay taksit yapılacağını yazacağız. Ancak her alışverişe 72 ay taksit diye birşey yok.

Kredi kartı olup artık asgarisini dahi ödeyemenler için yapılan bir uygulama bu. Yani  kredi kartı toplam borcunuz 10 000 TL diyelim. Bu 10 000 TL yi istenirse veya talep edilirse 72 ay taksit yapılacak. Gerekli olan kredi kartı toplam borcunu ödemekte zorlanan kart sahipleri bankaya giderek devletin sunduğu imkandan yararlanmayı talep etmeleri olacak. Kredi kartı borcu taksitlendirme resmi gazetede yayımlandı. Ayrıca bazı alışveriş gruplarında alınan malın taksit ödeme sayısı yani taksitlendirmesindede düzenleme yapıldı.
Kredi kartı toplam borcu 72 ay taksit uygulaması yaptıran biri kredi kartından alışveriş yaptığında aylık asgari ödemesi olan miktara, kredi kartı toplam borca 72 ay taksitin aylık taksitleride ilave edilecek. Yani şu şekilde açıklayalım;  10 000 TL borcu olan kredi kartına 72 ay taksit uygulaması ile her ay ödenmesi gereken tutarı ne ise; buna ilave olarak 12 ay taksitle 1200 TL olan bir ürün aldığınızı ve bu ürünün aylık ödemesi 100 TL olduğunu düşünelim. 10 000 TL borcu olan kredi kartına 72 ay taksit uygulaması ile her ay ödenmesi gereken tutar + 100 TL.

Yeni ev alacaklara müjde, evini almış olanlarada üzücü haber ise artık yeni düzenlemeye göre bir evin peşinatı % 20 olup, yüzde 80'ini banka kredi kullandırabilecek.

Kredi Kartları ile Aşağıda Hangi alışverişler En Fazla Kaç Taksit Oldu?
1- Altın alımlarında kredi kartına taksit sayısı 4 ay olacak.
2- Elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında kredi kartına taksit sayısı 6 ay olacak.
3- Hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklamada kredi kartına taksit sayısı 9 ay olacak.
4- Sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalar kredi kartına taksit sayısı 9 ay olacak.
5- Sağlık ürünü alımlarında kredi kartına taksit sayısı 9 ay olacak.
6- Kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde kredi kartına taksit sayısı 9 ay olacak.
7- Vergi ödemelerinde taksit 9 ay olarak uygulanacak.
8- Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar için taksit yapılamayacak. Cep telefonuna taksit yok.Yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanmayacak. Yani markette bakkalda taksit yapılamayacak.
Bir not düşelim Tüketici kredilerinde en fazla 36 ay olan vade, en fazla 48 ay vadeye çıktı..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder