9/09/2021

Vücutta Kopan Yerin Yenilenmesi

  Hiç yorum yok
Vücutta Kopan Yerin Yenilenmesi
Peri Tozunun Mucizesi Mucize Yaratan Peri Tozu

İlginç haberle ardı ardınca karşıma çıkıyor. Hani uzun zamandır kök hücre çalışmalarını duydum ve kök hücre çalışmaları sonucunda dişlerin yeniden çıkması sağlanacağınıda duydum. Bu haberi görünce kök hücrelerle ilgili haber sanıp sayfayı açtım. Meğer kök hücre çalışmaları hakkında değilmiş haber.
Tıp ve bilim dünyasında gelişmeler kaydetmeye bilim insanları meraklı. Ancak bu defa yaşanan olay akıl alacak gibi bir şey değil. ABD'nin Ohio eyaletinde bir doktorun, parmağının bir bölümü kopan birinin o kopan kısmı domuz mesanesinden elde edilen peri tozu adı verdikleri madde ile parmağın yenilendiği ortaya yayılmış ve bu olay o dönemlerde BBC ve Cnn gibi haber kanallarında manşet haber olmuş. Peri tozu mucizesini hemen hemen dünyada duymayan kalmamış.
Meğer Tüm dünyanın konuştuğu BBC ve CNN gibi büyük haber kanallarınında yer verdiği peri tozu olayının aslı yalanmış.
Peri Tozu üreten bir şirket tarafından kurgulanıp ortaya atılmış. Eğer peri tozu hikayesinin aslı ortaya çıkmasaydı peri tozu üreten şirket epey kâr sağlayacaktı tabii asıl durum ortaya çıkana kadar yinede baya kâr yapmıştır. Kopan uzvun peri tozuyla yenilendiği olayı yalanlanmış. Yani asılsız haberler arasında yer almış.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder