8/15/2016

İstenilen Saatte Uykudan Uyanmak İçin Dua

  Hiç yorum yok
İstenilen Saatte Uykudan Uyanmak İçin Dua
Ağır Uykudan İstenen Saatte Uyanabilmek İçin Okunacak Dua Varmı

Geçmişten bu yana her zaman bazı insanların sabah erken istedikleri saatte kalkamama gibi sorun yaşamaktadırlar. Bu insanların kimisi yoğun uykusuzluk yaşayanlar, yoğun stres yaşayanlar, uykusu ağır olanlar vs... bu liste uzar gider bu gibi kişiler sabah belli saatte uyanmakta ya zorlanır yada uyanamazlar.
Bazı insanlarda özellikle gece namazı, sabah namazı gibi dini vecibeleri yerine getirebilmek için vaktinde kalkmak ister ve istedikleri vakitte kalkabilmek için ya saat kurarlar ama uykusu ağır olanlar çoğunlukta duymazlar, ya ev halkından birine tembih ederler ama oda kalkamazsa ve uyandıramazsa yapmak istedikleri ibadetleri yerine getiremezler ibadetler gecikir.
Bu nedenle sabah namazına vaktinde kalkmak için, gece namazına vaktinde kalkmak için, sınav saatine vaktinde kalkmak için, okula zamanında gidebilmek için vaktinde kalkmak, işe vaktinde kalkmak için vs. istenilen saatte uyanabilmek için okunması tavsiye edilen önerilen dua şudur;
"Kevser Suresini 3 kez Allah'a inanıp güvenerek okunur. Bir kişi hangi saatte vakitte kalkmak istiyorsa 3 kez Kevser Suresi okuyup yatarsa niyetlendiği saatte uyanır." demiştir uzmanlar.

KEVSER SURESİ TÜRKÇE YAZILIŞI
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- İnnâ a'taynâkel kevser
2- Fesalli lirabbike venhar
3- İnne şânieke hüvel'ebter

KEVSER SURESİ TÜRKÇE ANLAMI
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik.
2- Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!
3- Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder