9/10/2021

Haroşa Örneğinin Örülüşü Nasıl

  Hiç yorum yok
Haroşa Örneğinin Örülüşü Nasıl
Örgüde Haroşa Nasıl Örülür

Bazı örgü tekniklerinden hiç anlamıyorum. Tarif edilirken söylenen terimler benim tekniğime uymuyor. Eminimki benim tekniğimle ve örgü anlatımında kullanacağım kelimelerden anlayabilen birçok bayan olur. Bende benim terimimle yani anlatımımla haroşa dediğimiz ve birçok bayanında haroşa olarak bildiği fakat örgü teriminde haraşo olarak geçen örneği tarif edeceğim. Haroşa örneğini 10 ilmek ile anlatacağım

Haroşa nasıl örülür?
10 ilmek başlayın
ilk sırayı ve diğer bütün sıraları düz örgü örün.

Düz örgü nasıl örülür?
Haroşa örneği için düz örgü örmek şarttır. Peki düz örgü nasıl örülüyor denilince tarifimiz şöyle olacak; Sol elinizdeki şiş kendinizden tarafta, sağ elinizdeki şiş ise diğer şişin arkasında olacak şekilde ilmeklere girip ipi sağ şişe dolayıp girdiğiniz ilmeğin içinden doladığınız ipi çıkarın. Bütün ilmekleri hep bu şekilde örün. Daha sonra müsait bir zamanda videosunuda koyarım görsel öğrenmek daha kolay olacaktır.

Örgüde Haroşa örnekle Neler Güzel Olur?
Haroşa örneğiyle şapka yani bere, yaşlılar için geniş şal (çünkü örnek daha kalın olup sıcak tutar), paspas, battaniye, spor bluz, hırka, yaka, kol ağzı ve etek lastiği yerine olarak örebilirsiniz. Bu alternatiflere ilave olarak bayanlara ve bebeklere patikte örülebilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder