9/10/2021

Roma Sütunu El Örgüsü Örneği

  Hiç yorum yok
Roma Sütunu El Örgüsü Örneği
El Örgüsü Roma Sütunu Örneği Anlatımı
Bugün sizlere örmesi çok keyifli ve bir o kadarda basit el örgüsü örneği nasıl yapılır tarif edeceğim.
Bir çok el örgüsü bilen bayanlar genellikle basit şık, basit kolay, örmesi basit zevki güzel örneklerle bluzlarını, kazaklarını, hırkalarını örüp giymek ister. Bizde kendi deneyimlerimizi paylaşalım ve hanımlara alternatif olsun dedik.
Tarifini anlatımını nasıl yapıldığını nasıl örüldüğünü anlatacağım roma sütunu isimli örneği bir tanıdığım yabalı diye tarif ettiğimiz dantel ipiyle salonundaki orta sehpasına örtü olarak ördü çok şık oldu. Bir başka tanıdığımda merserizenin ince ipleriyle sehpasına ördü, oda çok güzel oldu. Bunları sizlere bu örneği nerelerde kullanabileceğiniz açısından fikir oluşturması için verdim. Şimdi gelelim roma sütunu örneğinin anlatımına...

Roma Sütunu Örneği Örülüşü
Örneğimiz çok basit. Ben 17 ilmekle başlanan şekliyle anlatayım sizler ne örecekseniz ona göre ilmek sayınızı ayarlarsınız.
1. Sıra: 17 ilmekle başla
2. Sıra: 4 ilmek düz örgü, 9 ilmek ters örgü, tekrar 4 ilmek düz örgü yapınız.
3. Sıra: 4 ilmek ters örgü, 3 ilmeği topla kes, 1 ilmek artır, 1 ilmek düz ör, 1 ilmekten 3 ilmek çıkar, 1 ilmek düz ör, 1 ilmek artır, 3 ilmek topla kes, 4 ilmek ters ör.
4. Sıra: 4 ilmek düz ör, 9 ilmek ters ör, 4 ilmek düz ör.
5. Sıra: 4 ilmek ters ör, 9 ilmek düz ör, 4 ilmek ters ör.
6. Sıra: 4 ilmek düz ör, 9 ilmek ters ör, 4 ilmek düz ör.
7. Sıra: 4 ilmek ters örgü, 3 ilmeği topla kes, 1 ilmek artır, 1 ilmek düz ör, 1 ilmekten 3 ilmek çıkar, 1 ilmek düz ör, 1 ilmek artır, 3 ilmek topla kes, 4 ilmek ters ör. Hepsi bu kadar.

Not: 1 ilmekten 3 ilmek çıkar kısmı şöyledir. 1 ilmek içinden 3 tane artırma işlemidir. ( aynı deliğe 3 defa batmak gibi düşünün. bundaki fark aynı ilmeğe bir batıp dolayıp tekrar batmak şeklinde yapılıyor. Böylece 1 tane ilmekten 3 tane ilmek artırmış oluyorsunuz.)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder