12/22/2021

Mutfak Tezgahı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Nokta

  Hiç yorum yok
Mutfak Tezgahı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Nokta
Mutfak Tezgahı Alırken Neye Dikkat Edilir?

Mutfakta tezgah üstü veya mutfak dolapları yenileyecek olanlar ile inşşatta yapılmakta olan evlerinin mutfaklarının ölçülerinde dikkat edilmesi gereken bir nokta var.
Gerek mutfak dolaplarınızı ve tezgahınızı yenileyecek olun, gerekse eviniz yapılırken mutfak dolabınızı ve tezgahınızı kendiniz yaptıracak olun mutfakta çalışan kişinin boyuna göre tezgah yani mutfak taşı seçmekte yarar var. Eğer kısa boylu biri iseniz mutfak tezgahının derinliği fazla olursa tezgah üzerini temizlerken baya bir zorluk çekersiniz. Hele birde bel fıtığınız varsa o zaman mutfakta iş yapmak çileye dönüşür. Boyunuz uzun ise böyle bir sorununuz olmaz.
Ama yok tezgah derinliği geniş olsun diyorsanız, iş yaparken yaşayacağınız zorlukla beraber şöyle bir avantajı olur. Tezgah derinliği geniş olunca doğal olarak alt dolapların derinliğide geniş olur ve mutfak eşyalarınızı tencerenizi tavanızı daha rahat yerleştirirsiniz.
Dolaptan konu açılmışken, kesinlikle kapakları yukarı açılan dolap yaptırmayın. Rafların üst kısmına tencerelerinizi koymakta zorlanacağınız gibi temizliğide çok zor olmakta. Mutfak dolaplarınızın kapaklarını yanlara açılacak şekilde yaptırmanızı hem dolap içi yerleşiminin kolaylı hemde temizliğinin kolaylığı açısından özellikle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder