9/10/2021

Yatakta Bulunan Böcekler Nasıl Temizlenir?

  Hiç yorum yok
Yatakta Bulunan Böcekler Nasıl Temizlenir?
Yataktaki Maytların Temizliği Yataktaki Böceklerin Temizliği
Yataklardaki maytların akarların temizliği...
Hergün sabah içinden çıktığımız yataklarda ne kadar mayt, diğer adıyla akar veya genel adıyla böcek olduğunu biliyormusunuz? Maytlar deri ile beslenirler ve gerek saç derisinden, gerekse vücudumuzdan dökülen deriler maytlar için bir ziyafettir. Yattığımız yataklar ise maytların çoğalması ve üremesi için eşi bulunmaz bir ortamdır.
Yataklarımızda yerleşmiş olan mayt yani akarları temizlemenin doğal ve etkin yolları bir çok kişi tarafından araştırılmıştır.
Yatağımızda bulunan akarların temizlenmesi için en etkili olan doğal formül nişasta ve karbonat formülü olduğu daha yaygındır.
Peki nişasta ve karbonatla akarlar yani maytlar nasıl temizleniyor?
Bu sorunun cevabı hem çok kolay hemde çok pratik. 1 su bardağı karbonatı yattığınız yatağa dökün ve elinizle yatağa yayın. Onun üzerine 1 su bardağı nişastayıda dökün ve yine elinizle yayın. 10 dakika kadar bekleyip elektrikli süpürge ile iyice vakumlayarak süpürüp temizleyin. Daha sonra 1 fincan kadar karbonatla sirkeyi karıştırın. karbonatla sirke karışınca köpürür bu köpürmeyi engellemek ve karışımın inceltilmesi için içine su ilave edin. Spreyli şişeye koyun. Hazırladığınız sıvıyı yatağınızın her yerine fısfıslayın. fısfıslama işi bitince yatağınızın üzerini bir çarşafla örtüp, yatağınızı bir sopa yardımı ile dövün. Yatakta bulunan nem ve ıslaklık bu dövme işi ile giderilir.
Arada bir yatağınıza bu bakımı yaparsanız, yataklarınızda yukarıdaki resimde görülen maytlardan arınmış olup sağlıklı bir yatağa kavuşmuş olacaksınız. Hepsi bu kadar...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder