11/15/2021

Ankara Araba Pazarındaki Park Ücreti Adaletsizliği

  Hiç yorum yok
Ankara Araba Pazarındaki Park Ücreti Adaletsizliği
Araba Pazarına Girişte Haksız Ücret

Bu yazıyı neden yazma ihtiyacı duyduğumu merak edenler olabilir. Bu yazıyı araba pazarında son derece haksız alınan park ücreti ile karşı karşıya kaldık.
Bugün eşimle Ankara'da araba pazarına gidelim hem arabamızı satalım hemde piyasaya bir bakalım dedik. Araba pazarına girişte sayısı hemen hemen 15-20 kişiyi bulan park ücreti alan görevlilerle karşılaşıyoruz, bize görevli "satmak içinmi, otopark içinmi" diye soru soruyor. Bizde satmak dedik. Bizden 20 TL arabayı satış için çekeceğimiz parkın ücretini aldılar. Biz normal bir vatandaşız. ve içeriye girdik. 2 saate yakın bir zaman dolaştık ama 1 tek tane bile arabamızı park edecek yer bulamadık. Bütün park alanlarını galericiler kapatmış. Park yerlerinin bazı yerine ip çekmişler, bazı yerlerine bidon koymuşlar, bazı yerlerinde arabaları yan park etmişler, bazı yerlerede arabalarını ortalıklı çekmişler. Başka arabalara yer vermiyorlar.
Şimdi buradan yetkililere sesleniyorum. Normal bir vatandaşta 20 TL park ücreti veriyor, galeri sahipleride 20 TL park ücreti veriyor. Araba pazarının girişine 15-20 görevli koyuyorsunuzda, neden böylesine park alanını parselleyenleri denetlemiyorsunuz. Bu park yerine ip çekenler, bidon koyanlar, arabasını yan park edenler, arabasını ortalıklı park edenler, normal vatandaşın verdiği park ücreti olan 20 TL den fazlamı para ödüyorlarda bu insanlar araba pazarını resmen parselliyorlar. Niye Bu arabaların sahipleri denetlenmiyor ve bu tarz davranışlara göz yumuluyor.
Araba pazarına girmek için verdiğimiz giriş ücreti olan 20 TL'nin her kuruşu bu parayı alanlara haram olsun.!
Buradan vatandaşa sesleniyorum. Eğer galeri sahibi değilseniz sakın araba pazarına gitmeyin. 20 TL'niz boşa gider üstüne birde arabanızı park edebilmek için çok dolaşırsınız bir sürüde yakıt harcarsınız. Benden söylemesi.... Bir araba pazarına gitmek aşağı yukarı en az 50 TL zarara girersiniz. Araba pazarı bırakın galeri sahiplerinin olsun. Vatandaş zaten galeri arabasını istemez. O koca araba pazarında sinek avlasınlar. Park ücertini haksız alanlarda o koca arsaya kendi arabalarını koysunlar. Zaten doğru düzgün bir pazarda değil. Eski güzelim araba pazarı lanet bir yer olmuş çıkmış. Ne bir düzen var, nede doğru düzgün yolu var.
Ankara araba pazarı nerede diye merak edenler için notta düşelim. Yenimahalle Ostim'de Aselsan'ın hemen yanında...
Lütfen bu yazımı olabildiğince çok paylaşın. Paylaşınki bizim zavallı vatandaşımız araba pazarı park ücreti ve galericilerden kazık yemesin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder