9/09/2021

Yıldız Kenter Kimdir? Yıldız Kenter Öldümü?

  1 yorum
Yıldız Kenter Kim
Yıldız Kenter Yaşıyormu? Yıldız Kenter'in Son Durumu Nedir?

Asıl adı Ayşe Yıldız olan ünlü ve usta tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, 11 Ekim 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Terazi burcudur. Yıldız Kenter'in babası diplomat Ahmet Naci Kenter olup Annesi ise İngiliz asıllıdır. Yıldız Kenter'in annesi İngiliz vatandaşı iken adı Olga Cynthina iken, Türk vatandaşı olduktan sonra ismi Nadide olmuştur. Yıldız Kenter'in okul yıllarındada çok çok başarılı olmuştur. Konservatuvarın yüksek bölümünü sınıf atlayarak bitirmiş usta bir sanatçıdır. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde devlet sanatçısı ünvanı almıştır. Ankara Devlet Konservatuvarında hocalıkta yapan Yıldız Kenter çok başarılı tiyatro oyunları yanısıra televizyon filimlerindede rol almıştır. Birçok ödül sahibi olan Yıldız Kenter 1962 yılındada yılın kadını seçilmiştir. Yine kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Şükran Güngör ile evlenmiş, eşi Şükran Güngör 15 Eylül 2002 senesinde pankreas kanseri hastalığından dolayı hayata veda etmiştir. Yıldız Kenter'in kardeşi olan yine sevilen usta oyunculardan olan Müşfik Kenter ise 75 yaşındayken 15 Ağustos 2012 senesinde akciğer kanserinden tedavi gördüğü hastanede İstanbulda vefat etmiştir.
Çok şükürki böylesine dolu dolu sanat hayatı olan Yıldız Kenter halen hayattadır. Sağlık durumu hakkında pek fazla bilgi sahibi değiliz. Ama dilerizki sağlığıda çok iyidir. Daha ondan öğrenilecek çok şey olduğunu düşünüyoruz. Özellikle oyuncuyuz diye geçinen şahısların onu örnek almaları gerekir. Bizim gözümüzde başarı yönünden, ustalık yönünden bayan tiyatro sanatçıları içinde tek geçilecek bir sanatçıdır. Bizim için tek'tir.
Sanat camiası vefasız deniliyor ama medyada bir o kadar vefasız bizce... Yıldız Kenter'e nice sağlıklı seneler diliyoruz ve Saygılarımızı sunuyoruz.

1 yorum :