4/11/2014

Sagıp Sabancının Ölüm Yıldönümü, Sagıp Sabancı Ne Zaman Öldü Mezarı Nerede?

  Hiç yorum yok
Sagıp Sabancının Ölüm Yıldönümü
Sagıp Sabancı'nın Ölüm Tarihi Nedir? Sagıp Sabancı'nın Kabri Nerededir?

Sagıp sabancı; 7 Nisan 1933 Kayseri doğumlu olan renkli, mizahi yönü olan, enerjik ve insanlara canayakın tavırları ile ünlü, Türkiye'de çok sevilen ender işadamlarından biriydi. Günümüzde ölümünün üzerinden 8 sene geçmesine rağmen halkın unutmadığı ve hala bazı sözlerini dile getirerek ananlar bulunmaktadır.
Sagıp Sabancı; Her kesimden halka yakın kişiliği ile Halkında Sagıp Sabancı'yı kendine yakın görmesinden dolayı Sagıp Ağa lakabını takmışlardır.
Sagıp Sabancı'nın en büyük üzüntülerinden bir ise; kardeşi Özdemir Sabancı'nın hain bir saldırı sonucu öldürülmesidir.
Yalnız Türkiye'de değil dünya çapında çeşitli ödüllere sahip oldu. Türkiye'ye sayılamayacak kadar çok faydası olan ve hala Sabancı şirketlerinin ülkeye faydası olmaktadır. Ülke ekonomisine çok büyük katkıları olan Sabancı kardeşleri saygı ile anıyoruz ve biliyoruzki Ülkesinin yararına çalışabilecek çok ender insanlardan olmuşlardır. Her şirket çalışanından türlü türlü şikayetler alınır ve hatta grevler bile yapılırken, Sabancı holdingleri ve şirketlerinde çalışanların bu güne kadar 1 tek grevi bile söz konusu olmamıştır. Buda işçilerin işverenlerinden memnuniyetininispatıdır. Sabancılar çalışanlarının her türlü haklarını korumuşlar ve gözetmişlerdir. Sabancı kardeşler ülkemizde dünyaya gelmiş ve bir daha gelemeyecek çok değerli şahsiyetlerdendir.
Rahmetli Sagıp Sabancı 10 Nisan 2004 yılında tedavi gördüğü hastanede böbrek kanserinin karaciğer atlaması sonucu yapılan tüm müdahelelere rağmen sabah 05:50 - 6:00 civarında tüm sevenlerini üzüntüye boğarak vefat etmiştir.
Sagıp Sabancı'nın mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır. Sagıp sabancı ve diğer Sabancı kardeşlerin yattıkları yer nur, ruhları şad olsun, mekanları ise cennet olsun.
Hacı Ömer Sabancı başta olmak üzere ahirete intikal etmiş tüm Sabancı kardeşleri Rahmetle, Hayatta olan tüm Sabancılar'ı ise saygı ile anıyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder