1/22/2014

Psikolojik Manevi Sıkıntılar İçin Dualar Türkçe Okunuşu, Psikolojik Manevi Sıkıntılara Karşı Dua Arapça

  Hiç yorum yok
Psikolojik Manevi Sıkıntılar İçin Okunması Önerilen 1 ve 2 Duanın Arapça Yazılışı:
Psikolojik Manevi Sıkıntılar İçin Dua
Psikolojik Manevi Sıkıntı Gitmesi İçin Okunması Önerilen Dua Türkçe ve Anlamı

1- Duanın Türkçe Okunuşu:
Bismillahi'r-Rahmani'r- Rahim. Elhamdülillahi Rabbi'l-âlemin. Er-Rahmani'r-Rahim. Maliki yeumi'd-din. İyyake na'büdü ve iyyake neste'irı. İhdine's-sırata'l-mustekim. Sıratallezirıe en'amte 'aleyhim ğayri'l- meğdubi 'aleyhim ue le'd-dallin.

1- Duanın Türkçe Anlamı:
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile. Hamd, âlemlerin Rabbi, Allah'a mahsustur. Hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki. Rahman, Rahim,(Allah'ım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola ilet. Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna (ilet), gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

2- Duanın Türkçe Okunuşu:
Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Elif Lam Mim. Zalike'l-kitabü la raybefih. Hüden lil-müttekin, Ellezine yü'minune bi'l-ğaybi ve yükimune's-salete ve mimma razaknahüm yünfikun. Vellezine yü'minune bima ünzile ileyke ve ma ünzile min kablike ve bi'1-ahiratihüm yükmun.

2- Duanın Türkçe Anlamı:
Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile. Elif lam mim. Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile. Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir. Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar. Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder