9/09/2021

Hababam Sınıfı Münir Özkul Öldümü? Mahmut Hoca Münir Özkul Ne Zaman Öldü?

  Hiç yorum yok
Hababam Sınıfı Münir Özkul Öldümü
Münir Özkul Hayattamı Öldümü? Münir Özkul Yaşıyormu Öldümü?

Gönüllere taht kuran ve bir efsane haline gelen özel çamlıca lisesi hababam sınıfı müdürü Mahmut Hocası Münir Özkul hakkında bugün bir kaç kişinin aralarında geçen konuşmaya şahit oldum. Konuştuları konu Münir Özkul öldü, Münir Özkul yoğun bakımda, Münir Özkulun durumu ağırlaştı, Münir Özkul ölmedi ama hastanede, Münir Özkul ağır hasta, Münir Özkul hastanede öldü gibi aslı astarı olmayan bir kulaktan dolma haberiydi. Bizde bir an acaba Münir Özkul öldümü dedik. Eve gelince nerde ne kadar haber varsa hepsine göz attık. Yok öyle bir şey. Allah esirgesin. Ama şu varki Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası yakalandığı demans hastalığından dolayı geçmişe ait bir şey hatırlamadığı gibi, dışarı bile çıkamıyormuş. Arabesk filminde Münir Özkul Zurnacı Münir, Milyarder filminde Münir Özkul biletçi mahmut hoca, Gırgıriye filminde Münir Özkul Emin, Neşeli Günler filminde Münir Özkul Kazım Bey, Güzel Günler filminde Münir Özkul Yaşar Usta, Aile Şerefi filminde Münir Özkul Rıza, Mavi Boncuk filminde Münir Özkul baba yaşar, Salak Milyoner filminde Münir Özkul Mehmet çavuş, Oh Olsun filminde Münir Özkul Burhan Usta, Tatlı dillim filminde Münir Özkul Muhtar Hasan, Yalancı yarim filminde Münir Özkul Pazarcı Derviş, Hababam sınıfı filmlerinde Münir Özkul kel Mahmut rolleri ile sevilip gönüllerde yer aldı.
Devlet sanatçılığı ünvanı verilen Münir Özkul 15 Ağustos 1925 doğumlu.

Münir Özkul Bu Zamana Kadar Aldığı Ödüller:
Altın Portakal 1972 yılında en iyi erkek karakter oyuncu ödülü aldı. 1967 yılında İlhan İskender Ödülünü Kanlı Nigâr oyunu ile aldı. 1991 yılında Dümbüllü ödülü, 1997 yılında Altın Kelebek ödülleri Onur ödülü Münir Özkul'a verildi. 1999 Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü, 2004 yılında 37. Sinema yazarları derneği ödüllerinde Onur ödülü Münir Özkul'a layık görüldü. Yine bir Onur ödülüde 2006 yılında Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde Münir Özkul'a verildi.
Kısacası sanatla dolu yaşamı olan 7 den 77 ye herkesin Mahmut Hocası olan Münir Özkul hayattadır. Allah sağlık sıhhatler versin. Biliyoruzki bir Münir Özkul bu dünyaya bir daha gelmez.
Şu an aldığımız habere göre
Münir Özkul, İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. 93 yaşındaki usta sanatçı, uzun süredir bilinci kapalı bir şekilde yatakta hayatını sürdürüyordu. Münir Özkul'un cenazesinin 7 Ocak Pazar günü kaldırılacağı açıklandı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder