Patateslerin Çabuk Haşlanması İçin Ne Yapılır?
Patatesler Nasıl Çabuk Haşlanır?
Hemen hemen her evde haşlanmış patateslerden yiyecekler yapılmaktadır. Çoğu bayanlar, patatesleri suyun içine koyduğu gibi haşlanmasını bekler. Tabiki yapılan bu işlem patateslerin geç haşlanmasını, vitaminlerinin kaybolmasına ve patatesler yıkanmadan konduğu için patateslerin mikrobunu artırır.
Peki patates nasıl haşlanmalıdır? öncelikle patatesler orta veya küçük boy seçilmelidir ve iyice yıkanmalıdır. Daha sonra patatesleri kabukları ile birlikte haşlama suyuna koymalı ve içinede 1 kaşık margarin konmalıdır. Bu işlem patateslerin vitaminleri kaybolmadan lezzetli ve çabuk haşlanması sağlar.
Sanırım yeni hasat edilmiş patatesler daha geç haşlanıyorlar. 40 dakikadır baktım hala sert internette araştırdım sitenizdeki öneriyi uygularak içine yarım kaşık margarin koydum. Sonuç ne olacak merak ediyorum.
YanıtlaSil