11/21/2013

Her Türlü Sıkıntıyı Gideren Dua ve Kur-An Ayeti Sıkıntıya İyi Gelen Dualar

  Hiç yorum yok
Sıkıntıya Dua
Bütün Sıkıntılardan, İç Sıkıntısından, Maddi Sıkıntıdan, Manevi Sıkıntıdan, Ruhsal Sıkıntıdan Kurtulmak İçin Dua ve Kur'an'ı Kerim Ayetleri

Tüm müslümanlar "yer ve gök duayla" der ve duaların tesirine inanırız.
Aşağıda iç sıkıntılarına karşı okunacak dua, maddi sıkıntılara karşı okunacak dua, manevi sıkıntılara karşı okunacak dua, ruhsal sıkıntılara karşı okunacak dua ve Kur'an ayetleri yer almaktadır.

Her Türlü Sıkıntılar İçin Okunması Gereken Kur'an Ayetleri ve Anlamı
1- Bismillahirrahmanirrahim. Sümme enzele aleyküm mirin ba'di'l-ğammi emeneten nüasey yağşa taifetem minküm ue taifetün kad ehemmethüm enfüsühüm yezunnune billahi ğayre'l-hakkı zanne'l-cahiliyyeti yekülune hel lena mine'l-emri min şey'in kul innel emre küllehü liilahi yuhfune fi enfüsihim mala yübdune leke yekulune leu kane lena mine'l-emri şey'üm ma kutilna hahüna kul lev küntüm fi büyutikum leberezellezine kütibe aleyhimüTkatlü ila medaci'ıhim ue liyebteliyallahü ma fi suduriküm veli yümahhıse ma fi kulubiküm vallahii alimüm bizati's-sudur.

1- (Al-i İmran Suresi, 154. Ayet) Sonra o kederin ardından üzerinize bir güven ve emniyet duygusu indirdi. Bir uyku ki, içinizden bir grubu tutup kuşatıyordu. Bir grup da nefisleri sevdasına düşmüşlerdi. Allah hakkında haksız yere cahiliye kafasıyla suizanda bulunuyorlardı. "Bizim için o zaferden bir pay var mı?" diyorlardı. De ki: "Zaferin hepsi Allah'ındır." Onlar nefislerinde, sana açamadıkları bir şey gizliyorlar. "Bizim yönetimde bir hissemiz olsaydı, burada öldürülmezdik." diyorlar. De ki: "Evinizde de olsaydınız, haklarında ölüm kararı verilenler, ölecekleri yerlere kendiliklerinden giderlerdi." Allah, bunu sinelerinizdekini imtihan etmek, kalplerinizdekini ortaya çıkarmak için böyle yaptı. Allah, kalplerin içini bilir.

2- Bismillahirrahmanirrahim. Muahmmedürresulullahi vellezirıe me'ahu eşiddaü ale'l-küjfari ruhamaü beynehüm terahüm rukkearı süccedey yebteğune fadlem minallahi ve rıdvanen simahümfi uücuhihim min eseri's-sucudi zalike rneselühüm fi't-teurati ve meselühüm fı'l-incili kezer'in ahrece şat'ehü feazerehü festağleza festeva ala sukihi yu'cibü'z-zürra'a li yeğiza bihimü'l-küffare veadallahüllezine amenu ve amilü's-salihati mirıhüm mağfîretev ve ecren azima.
2- (Fetih Suresi, 29. Ayet) Muhammed, Allah'ın rasulüdür. Onunla beraber olanlar, inkarcılara karşı çok sert, kendi aralarında oldukça merhametlidirler. Sen onları cemaatle rüku ve secde ederken, Allah'ın ihsan ve ikramını, Onun hoşnutluğunu isterlerken görürsün. Onların alametleri yüzlerindeki secdelerin izidir. Bu, onların Tevrat'taki halidir ve onların İncil'deki halidir. Bu, filizini çıkaran, güçlendiren, kalmlaşan, daha sonra gövdesi üzerine dikilen ve sonunda çiftçilerin hoşuna giden bir ekine benzer. Allah onlarla kafirleri öfkelendirmek için yapar. Allah onlardan iman edipte salih ameller işleyenlere, bağışlanma ve büyük bir ecir vaat etmektedir.

Bütün Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Okunan Kur'an Ayetleri ve Manaları
1- Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Kul ley yusibena illa ma keteballahu lena, hüue Meulana ve alallahi fel-yetevekkeli'l-mü'mlnun.
1- (Tevbe Suresi, 51. Ayet) Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. De ki: Bize hiçbir zaman Allah'ın yazdığından başka bir şey ulaşmaz. O, bizim Mevlamızdır ve mü'minler onun için yalnız Allah'a dayanıp güvensinler!

2- Bismlüahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ve iy yemseskellahu bi durrinfela kaşife lehu illa hu ve iy yuridke bi hayrinfela radde llfadlih, yüsibü bihi mey yeşau min ıbadih, ve hüve'l-ğafuru'r-rahlm.
2- (Yunus Suresi,107. Ayet) Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Ve eğer Allah sana bir keder dokunduracak olursa, onu O'ndan başka açacak yoktur; ve eğer O, sana bir hayır dilerse, o zaman da O'nun lütfunu reddedecek yoktur.O, lütfunu kullarından dilediğine nasib eder. O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

3- Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. İnni tevekkeltü alallahl rabbi ve rabbiküm, mâ min dabbetin illa hüve ahlzüm bi nasıyatiha, inne rabbi ala sıratım müştekim.
3- (Hud Suresi, 56. Ayet) Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Her halde hem benim Rabbim, hem sizin Rabbiniz olan Allah'a (güvenip) dayanmışım. Hiç (bir) yerde bir debelenen (canlı) yoktur ki perçemini O tutmuş olmasın! Şüphe yok ki Rabbim doğru bir yol üzerindedir.

4- Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ve ke eyyim min dabbetil la tahmilu rizkaha, Allahu yerzukuha ve iyyaküm ve hüve's-semiu'l-âlim.
4- (Ankebut Suresi, 60. Ayet) Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Nice hayvanlar var ki, rızkını (yanında) taşıyamaz; Allah onlara da rızık veriyor, size de! O her şeyi işitendir, bilendir.

5- Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ma yeftehıllahü linnasi mir rahmetin fela mümsike leha, ve ma yümsikfe la mursile lehu mim ba'dih, ve hüve'l-azizü'l-hâkim.
5- (Fatır Suresi, 2. Ayet) Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Allah insanlara rahmetinden her neyi açarsa artık onu tutacak, kısacak kimse yoktur. Her neyi de tutar kısarsa onu da ondan sonra salacak yoktur. O, öyle güçlüdür, öyle hikmet sahibidir.

6- Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ve lein seeltehüm men haleka's-semauati ue'l-arda le yekulünnallah, kul eferaeytüm ma ted'une min dunülahi in eradeniyallahu bi durrin hel hünne kaşifatü durrihi ev eradeni bi rahmetin hel hünne mümsikatü rahmetin, kul hasbiyallahu aleyhi yetevekkeli'l-mütevekkilun.
6- (Zümer Suresi, 38. Ayet) Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Andoldun ki, onlara: 'O gökleri ve yeri kim yarattı?' diye sorsan kesinlikle 'Allah'tır' diyeceklerdir. De ki: 'Gördünüz ya, Allah'tan başka çağırdıklarınızı, eğer Allah bana bir keder dilerse, onlar O'nun vereceği kederi açabilirler mi? Ya da O, bana bir rahmet dilerse onlar O'nun rahmetini (engelleyip) tutabilirler mi?' De ki: Allah bana yeter! Tevekkül edenler hep ona dayanır!

7- Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Fe in teuellev fe kul hasbiyallahu la ilahe illa hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbü'l-arşi'l-azim
7- (Tevbe Suresi, 129. Ayet)  Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Eğer aldırmazlarsa de ki: "Bana Allah yeter! O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na dayanmaktayım ve O, o büyük arşın sahibidir!"

Ruhsal ve Manevi Sıkıntı İçin Okunan Dua
* Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Elif Lam Mim. Zalike'l-kitabü la raybefih. Hüden lil-müttekin, Ellezine yü'minune bi'l-ğaybi ve yükimune's-salete ve mimma razaknahüm yünfikun. Vellezine yü'minune bima ünzile ileyke ve ma ünzile min kablike ve bi'1-ahiratihüm yükmun.

* Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile. Elif lam mim. Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile. Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir. Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar. Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder