Atatürk'ün Din ve Dindarlık Hakkındaki Sözleri
![Atatürk'ün Din ve Dindarlık Hakkındaki Sözleri Atatürk'ün Din için Sözleri](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwYaL3Ix0iZQw4BdwPa-fZ0lQIsFPM2XsM3qy4n077dO39nD2O2Inhmk7x4xulSu4VGpMeQg_WrB45jVqMnP4X5YLjPWnvrZ79dokve02GPvjqwXG43x48uBorWE7cQCL2LDTX3pnAWj8/s200/atat%C3%BCrk+s%C3%B6zleri.jpg)
Mustafa Kemal Atatürk Din Hakkında Hangi Sözlerle Vurgulamış Belirtmiştir?
*Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.
* Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz.
* Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz.
* Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz.
* Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına ımkan yoktur. Yalnız şurası var ki din, allah ıle kul arasındaki bağlılıktır.
* Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir.
* Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl ınanıyorsam buna da öyle ınanıyorum. Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor.
* Laiklik, yalnız Din ve Dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir.
* Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir.
* Laik hükümet kavramından dinsizlik manası çıkarmaya çalışan fesatçılara fırsat vermeyiniz.
kaynak:guzelsozlerin.com
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder