3/03/2014

Üniversite Tercih Kılavuzu Özel Koşul ve Açıklamalar 68 Anlamı

  Hiç yorum yok
Özel Koşul ve Açıklamalar 68 Anlamı
Üniversite Koşul ve Açıklama 68

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 68
SUNY Cortland Üniversitesi ile birlikte yürütülecek olan uluslararası ortak lisans programları 4 yıl süreli olup, birinci yıl Türkiye'de olmak üzere öğrenciler öğrenimlerinin iki yılını Cortland'da, iki yılını ise Türkiye'deki ilgili üniversitelerinde tamamlayacaklardır. Anadolu Üniversitesi için 2013-2014 eğitim öğretim yılı için bu programların akademik yıl başına (yaz okulu hariç) Türkiye'deki öğrenim ücreti hazırlık ve lisans programlarında 4000 TL'dir. SUNY Cortland Üniversitesi 2013-2014 öğretim yılı için öğrenim ücreti (yaz okulu hariç) 15533 ABD Doları olup bu ücret, SUNY Cortland Üniversitesi öğrenim ücreti ve temel harçlarını, öğrencinin programda öngörülen dönemlerde ABD'de bulunduğu süredeki zorunlu sağlık sigortası ücretini kapsamaktadır. SUNY Cortland Üniversitesi tarafından her öğrenciye 2600 ABD Doları öğrenim destek bursu verilecektir. İzmir Ekonomi Üniversitesi UOLP öğrencileri, Türkiye'de bulundukları dönemlerin ücretlerini İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne, Uluslararası Ortak Lisans Programları çerçevesinde ABD'de anlaşmalı Üniversitede bulundukları dönemlerin ücretlerini gittikleri üniversiteye ödeyeceklerdir. İzmir Ekonomi Üniversitesi için 2013-2014 öğretim yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı ve Lisans Programları ücreti bir akademik yıl için KDV dahil 18.750 TL'dir. Bu ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti ikinci yarıyıl başında ders kayıtlarından önce Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde öğrenci tarafından ödenecektir. Yurtdışı üniversitenin ücreti günün koşullarına uygun olarak her akademik yıl için yeniden belirlenip üniversitenin web sitesinde yayınlanmaktadır. Ekonomi UOLP (SUNY-Cortland) nin ücreti yıllık yaklaşık 17.150 ABD Dolarıdır. Bu ücret, Cortland Üniversitesinin öğrenim ücretini ve temel harçlarını, öğrencinin programda öngörülen dönemlerde ABD'de bulunduğu süredeki zorunlu sağlık sigortası ücretini kapsamaktadır. Cortland Üniversitesinin 2013-2014 öğretim yılı ücretleri henüz kesinleşmemiş olup az miktarda artış gösterebilecektir. Cortland Üniversitesi, her bir öğrenciye yurt dışında bulundukları dönemlerin öğretim ücretlerine mahsuben ayrıca yıllık 4750 ABD Doları burs verecektir. Öğrencinin Cortland'da bulunacağı süre içinde yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik yıl başına yaklaşık 13 500-15 000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder