10/22/2013

Üniversite Tercih Kılavuzu 140 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
Tercih Kılavuzu 140 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 140

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin öğrencide aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 140
Bu programa başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle 21 yaşından gün almamış olmak (tashih yaşı kabul edilmez); reşit olmayanlar için veli göstermek; boyu erkek öğrencilerde 1,66 m'den, kız öğrencilerde ise 1.60 m'den az olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak; dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak; yapılacak mülâkat ve beden yeterliliği sınavlarında başarılı olmak; KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesince öngörülen diğer sağlık koşullarına uygunluğunu, kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” ile belgelemek gerekir. Sağlık raporu formları, KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınabilir veya www.ktu.edu.tr/duim bölüm web sayfasından indirebilir. Bu programa girmeye hak kazananlardan yaptırılacak soruşturmada tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olması, herhangi bir suçtan dolayı mahkum olmaması, şahsı hakkında soruşturma ya da kamu davası ile ceza davası açılmamış olması, yaptırılacak arşiv araştırmalarının olumlu sonuçlanması koşulu aranacaktır. Öğrenciler Hazırlık Sınıfından sonra üniforma giymek zorundadırlar. Üniformalarının temini öğrencilere aittir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder