10/22/2013

Üniversite Tercih Kılavuzu 137 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
Tercih Kılavuzu 137 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 137

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 137
2013 yılında yapılan YGS ve LYS sonucunda MF puan türlerinde OBP’nin 0.12 katsayısı ile çarpılması sonucu bulunan Y-MF1, Y-MF2, Y-MF3 ve Y-MF4 puanlarından yerleştikleri bölümün puanı esas alınarak aşağıda verilen derecelere giren ve İTÜ’yü 1. sırada tercih edip İTÜ lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl süreyle başarı derecelerine göre çeşitli miktarda “İTÜ Başarı Ödülü” verilecektir. İTÜ Başarı Ödülü İngilizce Hazırlık Dönemini de kapsamaktadır; 1-50 arası: 9 ay süreyle ayda 1000 TL, 1 diz üstü bilgisayar ya da tablet bilgisayar, İTU ARI-TEKNOKENT’te şirket açma önceliği, öğrenim süresince Gölet veya Gümüşsuyu’nun yüksek standartlı yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı, 51-100 arası: 9 ay süreyle ayda 750 TL, 1 diz üstü bilgisayar ya da tablet bilgisayar, ITU ARI-TEKNOKENT’te şirket açma önceliği, öğrenim süresince Gölet veya Gümüşsuyu’nun yüksek standartlı yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı, 101-200 arası: 9 ay süreyle ayda 450 TL, öğrenim süresince İMKB ve Ayazağa standart yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı, 201-500 arası: 9 ay süreyle ayda 300 TL, İstanbul dışında ikamet eden öğrencilere öğrenim süresince İMKB ve Ayazağa standart yurtlarında %50 indirimli konaklama olanağını içerir. Koşul: Yukarıda farklı kategorilerde belirtilen başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00’ün altına düşmesi durumunda kesilir. İTÜ Sporcu Ödülü (2013-2014 Öğretim Yılı): İTÜ’de faaliyet gösteren branşlarda, branşlara ayrılan toplam 10 kişilik kontenjan dahilinde; branşında milli sporcu, milli hazırlık kampına çağrılmış veya takım sporlarında bir takımın yıldız, genç veya A takımı seviyelerinde oynamış olan ve İTÜ’deki ilgili branş hocasının yapacağı öneri doğrultusunda, üniversiteye girişpuanıgözönünde bulundurularak, ferdi veya takım sporlarında yer alacak öğrencilere; 9 ay süreyle ayda 250 TL, İstanbul dışında ikamet eden öğrencilere İTÜ yurtlarında kayıt önceliği hakkını içerir. Koşul: Öğrenci ilgili branşta İTÜ’de üniversite takımında yer alarak düzenli faaliyetlere katılacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder