3/03/2014

Üniversite Tercih Kılavuzu 110 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
110 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 110

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 110
Kayıt için başvuracak adaylarda dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak; ön kayıtta yapılacak mülakat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak; sağlık durumunun denizciliğe uygun olduğunu, renk körlüğü ve şaşılık bulunmadığını, her iki kulağının arızasız olduğunu, kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” ibaresini taşıyan sağlık raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. Bu programa girmeye hak kazananlardan adli sicil kaydı sorgulaması istenecektir. Meslek Yüksekokulunda eğitim öğretim süresince öğrenciler denizcilik üniforması giymek zorundadır. Üniformanın temini öğrenciye aittir ve kesin kayıt öncesi temin edilmesi zorunludur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder