3/03/2014

Üniversite Tercih Kılavuzu 108 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
108 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 108

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 108
Bu programa başvurabilmek için Yükseköğretim Kurumu'nun aradığı bütün koşullara ek olarak; 01 Ocak 2013 tarihi itibarı ile 25 yaşından gün almamış olmak, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak; sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu, renk körlüğü ve şaşılık bulunmadığını, her iki kulağının sağlam olduğunu, kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” ibaresi taşıyan sağlık raporu almış ve yapılacak mülâkat ile beden eğitimi sınavında başarılı olmak gerekir. Adayın almış olduğu “Gemiadamı Olur” ibaresi taşıyan sağlık raporunu yapılacak olan mülakat ve beden eğitimi sınavından önce sınav komisyonuna teslim etmesi gerekir. Bu programa girmeye hak kazananlardan yaptırılacak soruşturmada; 31.07.2002 tarih ve 24832 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gemiadamları Yönetmeliği'nin Gemiadamı olabilme koşulları ile ilgili Madde 50- d, e, f'de yer alan yasal koşulları sağlamaları aranacaktır. “Beden Eğitimi” zorunlu derstir. Bu programa kayıt olan öğrenciler, mesleğin gerektirdiği uygun üniformayı giymek zorundadırlar. Üniformanın temini öğrenciye aittir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder