9/10/2021

Bulaşık Makinesinde Bardaklar Neden Sararıyor, Makinada Bardak Niye Sararır?

  Hiç yorum yok
makinede Bardaklar Neden Sararıyor
Bulaşık Makinesinde Yıkanan Cam Bardaklarım Neden Sarı Oluyor

Kendi edindiğimiz tecrübe ile, bulaşık makinesinde yıkanan cam bardaklar neden sararma oluşuyor açıklayacağız. Daha sonra porselen fincanlarda neden lekeler oluşuyor onuda açıklayacağız. Açıklamalrımıza asıl konumuzdan yani cam bardakların sararmasından başlayalım.

Bulaşık makinesinde yıkadığınız cam bardakların sararmasına yol açabilecek sorunlar
1-Bulaşık makinesinde bir arıza oluşmuş olabilir.
2-Pervanenin gözeneklerinde tıkanma olmuş olabilir
3-Bardakların bulunduğu gözün tam altına gelen bölümde bulaşıkların dizilişi, yukarıdaki bardaklara su ve deterjan gelmesini önlüyor olabilir.
4-Bardaklarda sararmaya neden olan en önemli faktör ise kullanılan deterjandır.

Biz bardakların sararmasına neden olan sorunlardan elde ettiğimiz tecrübe deterjan şıkkı idi. Daha tasarruflu oluyor diye alınan bulaşık makinesi jel deterjanlar bardakta sararmaya neden oldu.
Tablet deterjanlar çok pahalıya geldiği için eskiden olduğu gibi toz deterjana döndükten sonra, bardaklardaki sararma problemi çözüldü. Bulaşıklar yine eskisi gibi temiz ve parlak çıkıyor.
Sizede tavsiyemiz bulaşık makinesi için toz deterjan kullanmanızdır. Deneyip sonucu yorumlarınızda paylaşırsanız seviniriz.

Porselen Fincanlardaki Lekeler Neden Oluyor Fincandaki Lekeleri Nasıl Yok Edebiliriz?
Şimdi gelelim porselen fincanlardaki lekelere... Bu tamamen kişiye ait bir hata...
Bir çok hanım yada eşine yardımcı olmak isteyen veya yalnız yaşayan beyler, bulaşıkları tam arıtmadan makineye dizilmesi ile oluşan lekeler... Özelliklede bu lekeler fincanlarda oluyor bunun nedeni yukarıdada söylediğimiz gibi tamamen arıtma hatasından kaynaklı. Leke oluşmuş fincanlardaki lekeleri malesef artık çıkarmak mümkün değil.

Fincanlarda Leke Oluşmaması İçin Ne Yapılır?
Çay, kahve, meşrubat gibi içecekleri kullanırken tercihiniz porselen fincan yada porselen kupalarsa, içeceğinizi tükettikten sonra kesinlikle hemen su ile arıtmalısınız. Fincan veya kupaların dibinde kalan içecek artıkları bekletildiğinde, bulaşık bezi ile bu lekeleri çıkardıktan sonra makineye dizin. Aksi halde olduğu gibi makineye koyacak olursanız lekeleri porselenle pişirmiş olursunuz ve bir daha oluşan leke çıkmaz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder