10/01/2021

LYS-YGS Sınavı Stresi Neden Oluyor, YGS-LYS Sınavları Öğrenci Paniği

  Hiç yorum yok
YGS-LYS Sınavları Öğrenci Paniği
YGS-LYS Sınavında Yapılan Hata ve Yanlışlıklar

Bu yıl bir YGS sınavını geride bıraktık ve LYS sınavına geri sayım başladı. Aynı zamanda öğrencilerin sınav panikleride LYS sınavına günler kala dahada arttı.

Duyduğum kadarıyla bazı okullarda YGS-LYS sınavları için deneme sınavı yapılmış. Aslında YGS-LYS sınavlarına girecek öğrenciler sınav yerleri belli olduktan sonra tüm Türkiye genelinde YGS ve LYS sınavına girecekleri okullarda 2-3 hafta öncesinden deneme sınavı yapılırsa öğrenciler bu paniği daha kolay atlatır gibime geliyor. YGS ve LYS sınavına gireceği okul ve hatta sınava katılacağı masası bile yapılacak olan deneme sınavındaki okul ve masası aynı olmalı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz YGS sınavı öncesi uzmanlar, öğrencilerin YGS sınavına girecekleri okula gitmeleri hatta sınava katılacakları masasına (sırasına) oturmlarının öğrencinin psikolojisine iyi geleceğini sınavda yabancılık çekmeyeceklerini ve sınav heyecanının yatışabileceğini söylemişti. Bir çok ailede öyle yaptı. Ama eğer YGS ve LYS deneme sınavları yukarıda bahsettiğim şekilde yapılacak olursa bence çok daha fazla verim alınır. Öğrencilerin psikolojisine çok daha iyi gelir diye düşünüyorum. LYS sınavına girecek bütün öğrencilere başarılar diliyoruz..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder