9/09/2021

Bitkiler Alerji Yaparmı, Bitkiler ve Alerjiler

  Hiç yorum yok
Bitkiler Alerji Yaparm
Bitkisel Ürünler Alerji Yaparmı?

Günümüzde bir çok insan türlü türlü rahatsızlıklarına bitkisel çözümler arıyor. Evet bitkisel ürünler sağlığımız açısından son derece önem taşıyor ancak beraberinde birde düşünülmesi gereken allerji konusu var.
Bazı kişiler belli bir dönemde vücutlarının herhangi bölgesinde kaşıntı ile ortaya çıkan allerjisi olup tahlil yaptırıyor ve doğadaki bazı bitkilere allerjisi olduğu ortaya çıkıyor. Bu gruptaki kişiler bitkisel bir ürünü denemeden içeriğinde hangi bitkiler var inceliyor.
Peki ya vücudu allerjik reaksiyon göstermeyenler.... İçinizden kimin neye karşı allerjisi var yada yok bunu bilemeyiz. Ancak bitkisel ürünleri kullanırken çok dikkatli olmanızı öneririz. Allerjinin en belirgin olan belirtisi kaşıntıdır. Kaşıntının yanısıra yanma hissi ve şişmelerdir.
Bitkisel ürünlerden örnek verecek olursak, Örneğin Polen. Polen son derece faydalı olmasına rağmen astım hastalarının baş düşmanlarından biride olabilmektedir. Astımda allerjik bir hastalıktır. Bu nedenle neye karşı allerjiniz var yada yok öğrenip daha sonra bitkisel ürün yada ürünlere yönelmenizi ve bitkisel ürünlerin içeriğini incelemenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder