9/10/2021

Sarmısak Saklama Püf Noktası, Sarmısağı Nasıl Saklayabilirim?

  Hiç yorum yok
Sarmısak Saklama Püf Noktası
Sarmısaklar Nasıl Kolay Muhafaza Edilir? Püf Noktası Nedir?

Bütün ev hanımları pazardan veya manavlardan sarmısak aldıklarında bu sarmısakları uzun süre nasıl muhafaza etmeleri gerektiriğini bilmeyebilirler. Bu nedenlede çarşıdan sarmısağı çok az almak isterler.
Bol miktarda sarmısaklar sadece turşu kurulumu için alınır. Pazar ve manavlarda sarmısaklar 5-6 baştan oluşan fileler içinde satılır. Bayanların yemeklerine bu kadar sarmısağın içinde kullanacakları miktar ise sadece 2-3 diş tir. Geri kalan sarmısaklar ya çürür yada içi boşalır.
Şimdi size bu sarmısakları nasıl muhafaza edebileceğinizin çok pratik bir yolunu tarif edeceğim.
Çarşıdan aldığınız sarmısakların hepsini soyun, sarmısakların hepsini birden ya dövün yada rondoda çekin. Dövülmüş sarmısakları veya ince çekilmiş sarmısakları buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabı poşetinin içine koyduğunuz sarmısakları iyice yassılayın. Yassılanmış vaziyetteki büyüklükte, dışarıya koku vermeyecek bir kabın içine poşetiyle birlikte yerleştirip buzdolabının buzluğuna koyun.
İhiyaç duyduğunuz anda bu yassılanmış paketten sarmısaklardan ihtiyacınızın olduğu kadarını koparıp alın.
Böylelikle hem sarmısak soymak için pyalanmazsınız hemde ihtiyacınız olduğu her an buzluğunuzda sarmısağınız hazır olur. Üstelik çöpe bir çok sarmısağın gitmesini önlemiş olursunuz. Bu durumda bütçenizede katkı sağlamış olursunuz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder