9/10/2021

Aktüerya Bölüm Mezunu Hangi İşi Yapar, Aktüerya Nasıl Meslektir

  1 yorum
Aktüerya Bölüm Mezunu ne İş Yapar
Aktüerya Mesleği Ve Aktüerya Bölümü Tanıtımı

Aktüerya bölümünün amacı; sosyal güvenlik kurumlarında ve diğer sigorta şirketlerinde çalışabilecek eleman yetiştirmektir.

Aktüerya Bölümü Mezunları Nerelerde Görev Yapar?
Aktüerya mezunları; sigorta şirketleri, emekli sandığı, sosyal sigortalar kurumu (SSK) kurumları gibi resmi alanlarda görev yapar.

Aktüerya Bölümünden mezun Olan Kişilere Verilen Ünvan Nedir?
Üniversitelerin Aktüerya bölümlerinden mezun olanlara AKTÜER ünvanı verilir.

Üniversitelerin Aktüerya Bölümünde Okuyan Öğrenciler Hangi Dersleri Görür?
Üniversitelerin aktüerya bölümünde okuyan öğrencilerin belli başlı işledikleri dersler; matematik, istatistik, sosyoloji, hukuk, iktisat, insan kaynakları yönetimi, pazar yönetimi, hayat sigortacılığı, vergi analizi, finansal piyasalar ve kurumlar, sigorta sözleşmeleri, emeklilikte sosyal güvenlik teorisi, vergi mevzuatı dersler işlenir.

Aktüerya Bölümü Mezunlarının Yaptığı İş Nelerdir?
Aktüerya mezunlarının aktüer olarak; sigorta programları hazırlar. Yangın, kaza ve felaketlerin görülme sıklıklarına bakarak, gelecekte ortaya çıkabilecek olasılıkları hesaplar ve çıkan sonuçları tablo ve grafiklerle gösterir. Gösterilen grafik ve tablo sonuçlarına göre çalıştığı sigorta şirketlerinin veya sosyal güvenlik kurumunun yükümlülük tarifelerini belirler.

1 yorum :

  1. Aktüerya mezunlarının İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile İstatistik Bölümü denkliği YÖK tarafından onaylanmış olup bu alanlarda geniş iş imkanlarına sahiptirler zaten aldıkları eğitim doğrultusunda Ekonominin her alanında çalşma imkanları vardır. Aktüerlik geçen yıl avrupada en iyi meslek seçildiğinden Türkiye'deki geleceğide az buz belli olmuştur, kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil