3/10/2013

Ne Zaman Emekli Olabilirim Emeklilik Prim Gün Hesaplama

  Hiç yorum yok
Emeklilik Prim Gün Hesaplama
Emekli Prim Gün Hesaplama Emekli Yaşı Hesaplama Ne Zaman Emekli Olurum?

Prim gün hesaplamasından ve yaş hesaplamasından önce çok önemli bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Geçen günlerde Tv kanalında SGK yetkilisinin açıklamasında çok çok önemli bir konunun altını özellikle çizdi. Bu önemli konu şuydu; Emekli yaşını, prim gün sayısını yani emekliliği hak etmiş kişilerin hala emekli olmayıp çalışmalarının sakıncalarını söyledi. Günümüzde şöyle bir yanlış olan inanış vardır. ''emekliliği hak ettim ama emekli olmayacağım daha çok kazancım olur'' bu tamamen yanlış bir düşünceden ibaret olduğunu açıkladılar. Emeklili hak ettiği halde emekli olmayan vatandaşın her ay bağlanacak maaşının 2 TL düştüğünün bilgisini verdiler. Bu konuyu şöyle detaylandıralım:
emekliliği hak eden birine aylık 1500 TL bağlanacak olsa, ve bu kişi emekli olmayıp emekliliği hak ettiği halde gününden 6 ay sonra emekliye ayrılsa o zaman bu kişi 1500 TL alamıyor. Bu kişinin aylık 2 TL X 6 ay = 12 TL daha az maaşı bağlanıyor. Bu durumda emekli maaşı 1500 - 12 =  1488 TL maaş bağlanıyor.
Emeklisi gelmiş olan vatandaş emekli gününü geçirmeden emekli olması menfaatine oluyor.
Ne zaman emekli olabilirim, ne zaman emekli olurum, emekli prim gün sayısı gibi hesaplamaları adresi: http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/e_sgk?CSRT=4992969790309704521

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder