9/09/2021

Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur, Anestezi Tekinikerinin Görevleri Nelerdir

  2 yorum
Anestezi Tekinikerinin Görevleri ne
Sağlık Sektöründe Anestezi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Anestezi, Üniversitelerin sağlık hizmetleri yüksekokulları bünyelerinde önlisans eğitimi verilen program olup bu programdan mezun olanlara Anestezi Teknikeri ünvanı verilir.

Anestezi Teknikerinin Görevleri Nelerdir?
Anestezi teknikeri, anestezi uzmanı ile birlikte anestezi uygular
Anestezi uzmanının olmadığı yerlerde anestezi uygulama yetkisine sahip olur (ancak sorumluluk ameliyat yapan doktora verilmeli)
Hastanın yeterli düzeyde anestezi altında olması
operasyon anında hastanın ağrı duymaması
operasyon süresince hastanın yaşamsal fonksiyonların normal seyretmesi
Hastanın uyandırılması aşamasında hastanın hayati fonksiyonlarının bozulmaması, anestezi teknikerinin başlıca görevleridir.
Ayrıca hastane içinde ani kalp durmalarında, damar yolu açılmasında sorun yaşanan hastalarda, ileri düzey takip gerektiren hastalarda da anestezi teknikeri görev yapabilir.

Hangi Özelliğe Sahip Kişiler Anestezi Teknikeri Olabilir?
Anestezi teknikeri olmak isteyen kişiler; seri hareket edebilmeli, oldukça hızlı düşünüp karar verebilmeli, fen bilimine meraklı olmalı, çok dikkatli olmaları ve acil durumlarda sakinliğini koruyabilmeli, ilaç dozu uygulamasını yapabilmeleri için matematiksel işlemleri hızlı bir şekilde sonuçlandırabiliyor olmaları gerekmektedir.

Anestezi Bölümüne Düz Lise Mezunları Girebilirmi?
Anestezi önlisans programlarına öncelikle sağlık meslek liselerinin anestezi programlarını bitiren anestezi teknisyenleri girmektedir. Kalan kontenjanlara diğer lise mezunları YGS2 puan türüyle, 0.12 katsayılı puan ile girmektedir. Özellikle vakıf üniversitelerinin ücretli programları sınavsız geçişle dolmamakta, bu kontenjanlara düz liseliler yerleşebilmektedir.

Diğer meslekler hakkında bilgi almak için arama kutusunu kullanabilirsiniz.

2 yorum :

  1. SAĞLIK MESLEK LİSELERİNDEN ANESTEZİ BÖLÜMÜ KALKTI ANESTEZİ TEKNİKERİ OLMAK İÇİN DÖRT YILLIK ÜNİVERSİTE OKUMAK YETERLİMİDİR?

    YanıtlaSil
  2. puanıma yazık oldu.2 yıllık bölüm bölüm degildir!

    YanıtlaSil