9/24/2021

Yanında Nane Likörü İkram Edilen İçecek Hangisidir

  Hiç yorum yok
Nane Likörüyle hangi içecek sunulur
Nane Likörü Hangi İçeceğin Yanında İkram Edilir?

TÜRK KAHVESİ yanında nane likörü ikram edilir.
Türk kahvesi: Kahvenin kökeni araştırmacılar tarafından 14. yüzyıl başlarında Güney Habeşistan'dan tüm dünyaya yayıldığı şeklinde belirtilmiştir. Bunun kaynağı da kökenbilimsel olarak kahve ile yakın benzerlik gösteren Güney Habeşistan'daki Kaffa yöresi gösterilmektedir. Türk kahvesi ilk olarak 1517 yılında yemen valisi Özdemir Paşa'nın İstanbul'a getirilmesi ile Türkiye'ye girmiş oldu. Türkler Kahveyi pişirme tekniğini geliştirerek günümüzde tercih edilen içecek türü olmuştur. Gerek pişirilmesi ve gerekse ikram edilişi ile Türk kahvesi içecekler grubunda çok özel yere sahiptir.

Kahvenin bulunuşu hakkında rivayetlerde vadır. Rivayete göre; peygamber efendimiz zamanında, başka memleketlerde çobanlık yapan bir adamın karısı zina yapar. Bu zinadan hamile kalır. Çocuk doğana kadar kadın hiç dışarı çıkmaz ve çocuk doğduktan sonra kadın; herkese diyecek sözü olmadığı için kimse görmeden çocuğu sirke küpünün içine koyar. Kadın bu sirkeyi halka dağıtır. Daha sonra büyük pişmanlık duyan kadın peygamber efendimize giderek olayı gözyaşları içinde anlatır ve pişmanlığını dile getirir. Kadının şiddetli ve üzgün perişan halde ağladığını gören peygamber efendimiz ''bu ağlamalarına bakınca bende ikindi namazının vaktini geçirdin sandım'' demiş. Peygamber efendimiz ''hadi kalk Allah yaptığının pişmanlığını duymandan dolayı seni affetti' demiş ve kadının gözlerinden dökülen yaşlardan o anda orada bir ağaç oluşmuş. Halk o ağaca kahpe ağacı demiş. Peygamber efendimiz o ağacı göstererek ''bu ağacın acı kahve olacak ve meyveleri sohbetlerde içilecek'' demiş.

Kahvenin anlattığımız bu hikayenin bir rivayetten ibaret olduğunu unutmayınız... Gerçek nasıl olmuştur tabiki bilemeyiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder