1/15/2013

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına Sözleşmeli Personeller Alımları

  Hiç yorum yok
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 2013 Yılında Sözleşmeli Personeller Alınıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında sözleşmeli personeller alacağının duyurusunu yaptı. Sözleşmeli personel olarak istihdam edileceklerin kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında çalıştırılacak. Şu an için bazı illerde eşzamanlı başlatılan kentsel dönüşüm projesinin çeşitli pozisyonlarında istihdam edilmek üzere 77 kişiyi sözleşmeli olarak işe alınacak.
Ünvana Göre Alınacak Sözleşmeli Personel Sayısı:
15 - İnşaat Mühendisi
7 - Bilgisayar Mühendisi
7 - Makina Mühendisi
7 - Elektrik-elektronik Mühendisi
7 - Harita Mühendisi
3 - Jeoloji Mühendisi
3 - Jeofizik Mühendisi
7 - Şehir ve Bölge Plancısı
7 - Mimar
7 - Avukat
7 - Uzman
olmak üzere toplam 77 sözleşmeli personel alınacak.

Sözleşmeli Personel olarak başvuracak adaylarda aranan şartlar:
1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4 üncü ve 5 inci alt bentlerinde yer alan şartları haiz olmak.
2) Yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşımak.
3) Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak.
4) Son başvuru günü itibariyle 25 yaşından gün almış ve 40 yaşını doldurmamış olmak.
5) Sözlü sınavdan en az 70 puan almış olmak.
6) Mezun olduğu fakülte veya bölümde ilk 5 veya 10 sıralamasının içinde olmak.
7)İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin en az birinden  KPDS'den en az (E) düzeyinde puan aldığını (TOEFL' dan en az 153 puan veya FCE, CAE, CPE ya da IELTS en az C seviyesinde İngilizce bildiğini) belgelendirmek. 
8)Sözlü sınavla alınacak personelin her bir unvanı için belirlenen adedin  4 (dört) katı
adayaşağıdaki öncelik sırasına göre sözlü sınava çağrılacaktır.
a)Mezun olduğu fakülte veya bölümde ilk 5'e(beşe) giren ve en az üç yıl süreli mesleki tecrübeye sahip olanlar.
b) (a) bendinde belirtilen şartları taşıyanlardan yeterli müracaat olmazsa,  mezun olduğu fakülte veya bölümdeilk 10'a(ona) giren ve en az üç yıl süreli mesleki tecrübeye sahip olanlar.
c) (b)bendinde belirtilen şartları taşıyanlardan yeterli müracaat olmazsa,mesleki tecrübeşartı aranmaksızın mezun olduğu fakülte veya bölümde ilk 5'e(beşe) girenler.
ç) (c) bendinde belirtilen şartları taşıyanlardan yeterli müracaat olmazsa, mesleki tecrübe şartı aranmaksızın mezun olduğu fakülte veya bölümde ilk 10'a(ona) girenler.
(a), (b), (c) ve (ç) bentlerindeki aynı nitelikli olanlardan yabancı dil düzeyi yüksek olanlara göre sıralama yapılacaktır.
d) Yukarıda belirtilen şartları taşıyanlardan yeterli müracaat olmazsa, yabancı dil bilgisi ve mesleki tecrübe şartı aranmaksızın mezun olduğu fakülte veya bölümdeilk 10'a (ona) girenler.

9) Adaylar, mesleki tecrübelerini gösterir belgeyi Sosyal Güvenlik Kurumundan alarak Bakanlığa sunmak zorundadır.
10) Sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin bu ilanda ve ilgili mevzuatta belirtilen şartları taşımadığının tespiti halinde başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca başvuru şartlarını taşımadığı daha sonradan tespit edilenlerin sözleşmeleri tazminatsız ve bildirimsiz feshedilecektir.
11) Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek; Bakanlık tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tahsil edilecektir.

İstihdam Edilecek Sözleşmeli Personellerin Maaşı Ne Kadar Olacak:
1)Sözleşmeli personel,  6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında uygulamaların yapılacağı Bakanlıkça uygun görülen il veya illerde çalışmak zorundadır.
2)Sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun  değişik 4/B maddesine göre çalıştırılan sözleşmeli personel için belirlenen tavan ücretin iki katını (brüt  6870.54 TL.) geçmemek üzere, adayların mesleki tecrübelerine göre tespit edilecektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı hakkındaki duyuruya, kurumun resmi internet sayfasına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz
http://www.csb.gov.tr/turkce/index.php?Sayfa=haberdetay&Id=6508

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder