5/08/2018

Karadut Reçeli Yapılışı Kolay Tarifi

  Hiç yorum yok
pratik ölçülerle karadut reçeli nasıl yapılır
Bu güne kadar hep 1 e 1 ölçülerle reçel tarifleri almış ve yapmışızdır. Bazen ölçülerimizin ebatlarına bağlı olarak reçel kıvamımız pek fazla yerinde olmadığı olmuştur.
Bu vereceğimiz tarifte elinizde kullanacağınız hangi ebatta ölçü olursa olsun Karadut reçelinizin kıvamı gayet yerinde olacaktır. Ben kendim bizzat denedim ve sonuç süper oldu.
Şimdi geçelim tarifimize
Pratik Ölçülerle Karadut Reçeli Malzemeleri ve Yapılışı
Malzemeler
Karadut
Toz şeker
Limon
kolay karadut reçeli yapılışı
Yapılışı
Elinizde ne kadar karadutunuz varsa bir kabın içine silme şeklinde doldurun ve tencereye boşaltın.
Aynı kapla toz şeker ölçün ve onuda tenceredeki karadutların üzerine dökün ve 1 gece ağzı kapalı olarak bekletin.
Şekerler erimişse ertesi gün ocağa koyun ve kaynatın.
5-10 dakika kaynadıktan sonra limonunu sıkın ve tekrar 5-10 dakika daha kaynatın.
Daha sonra ateşten alıp kavanoza ılıyınca doldurun hepsi bu kadar. Kahvaltılarda afiyetle tüketin.
Not:
Burada dikkat ettiyseniz ölçümüz kullanacağımız kabımız oluyor. Siz hangi kabı kullanacaksanız karadut ve şekerinizi o kapla ölçeceksiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder