9/14/2021

Ali İmran Suresinde Ey İman Edenler Ayetleri

  Hiç yorum yok
Ey İman Edenler Diye Başlayan Ali İmran Suresi Ayetleri
Ali İmran Suresinde EY İMÂN EDENLER cümlesi hangi ayetlerde, Ali İmran Suresinin kaçıncı ayetlerinde geçmektedir?
EY İMÂN EDENLER ayetleriyle neye ve nelere dikkat çekilmiştir neler tavsiye edilmiştir?
Ayetleri sırasıyla okuduğumuzda biz müslümanlar hangi yönde konularda uyarılmaktayız?

Kur'an'ı Kerim Ali İmran Suresi'nde EY İMAN EDENLER ayetleri 100 ayet, 102 ayet, 118 ayet, 130 ayet, 149 ayet, 156 ayet ve 200 ayet olmak üzere Ali İmran Suresi'nde EY İMAN EDENLER cümlesi geçmektedir. EY İMAN EDENLER ayetleri bu surede toplam 11 ayet bulunmaktadır.

100. ayet
Ey iman edenler, eğer o kitap verilenlerden her hangi bir gruba uyarsanız, sizi inandıktan sonra döndürür kafir ederler.

102. ayet
Ey iman edenler, Allah'tan nasıl korkmak gerekiyorsa öyle korkup gerektiği gibi sakının ve kesinlikle müslüman olarak can verin!

118. ayet
Ey iman edenler, sizden olmayanları dost edinmeyin; onlar, sizi şaşırtmakta kusur etmezler, sıkıntıya düşmenizi arzu ederler. Baksana, öfkeleri ağızlarından taşmaktadır; sinelerinin gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz, sizlere ayetleri açıkça bildirdik.

130. ayet
Ey iman edenler, öyle kat kat katlayarak faiz yemeyin ve Allah'tan korkun ki, arzunuza ulaşasınız.

149. ayet
Ey iman edenler, eğer kafirlere itaat edecek olursanız, sizleri tersine çevirirler de öyle bir inkılaba uğrarsınız ki, bütün hüsran içinde kalırsınız.

156. ayet
Ey iman edenler, sakın inkar edip yolculuğa çıkan veya savaşa giden kardeşleri hakkında: "Yanımızda kalsaydılar ne ölür, ne de öldürülürlerdi." diyenler gibi olmayın! Allah bunu onların yüreklerini dağlayan bir acı olarak bıraksın diye böyle söylerler. Oysa yaşatan da öldüren de Allah'tır ve Allah bütün yaptıklarınızı görür.

200. ayet
Ey iman edenler, sabredin ve sabır yarışında düşmanlarınızı geçin, savaş için hazır ve tetikte bulunun ve Allah'tan korkun ki arzularınıza eresiniz!

Kaynağımız: kuranmeali Adresinde Elmalılı Hamdi Yazır Naseleştirilmiş Kur'an-ı Kerim Meal'idir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder