4/22/2018

Sütlü Peynirli Rulo Poğaça Yapımı Tarifi

  Hiç yorum yok
Sütlü Peynirli Rulo Poğaçanın Yapılışı
Sütlü Peynirli Rulo Poğaçanın Yapılışı
Yapması kolay pratik ve bir o kadarda hem lezzetli hem doyurucu bir tarif. Kendimizde sık sık evde misafirlerimize yaparız.
Sütlü Peynirli Rulo Poğaça Yapımı Tarifine geçmeden önce kısa bir pratik bilgide vermeyi ihmal etmeyelim.
Sütlü Peynirli Rulo Poğaçalarınızı yaptıktan sonra buzdolabı poşetleriyle buzluğa koyarsanız hem ansızın gelen misafirlerinize mikro dalga fırında ısıtıp taptaze bir şekilde ikram edebilirsiniz hemde okula giden çocuklarınızın hamur işi günlerinde beslenmelerine koyabilirsiniz.
Hatta sabah işe gitmeden buzluktan çıkarıp mikro dalgada ısıtıp çayın yanında sıcacıkta tüketebilirsiniz.
Şimdi geçelim tarifimize...
kolay sütlü peynirli poğaça tarifi yapılışı
Sütlü Peynirli Rulo Poğaça Hamur Malzemeleri
1 buçuk su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Kıvamına göre un
1 tane yumurtanın akı
1 tane yumurtanın sarısı

Sütlü Peynirli Rulo Poğaçanın İç Malzemesi
Beyaz peynir ve Yarım demet maydonoz
Biz tarifimizi peynir ile yapıyoruz ama damak lezzetinize göre ister kıyma, ister patates, ister ıspanakta kullanabilirsiniz.



Sütlü Peynirli Rulo Poğaçanın Yapılışı
Sütlü Peynirli Rulo Poğaçanın yapılışına hamurunu hazırlamakla başlıyoruz.
Hamur yoğurma kabına mayayı, toz çekeri, ılık suyu, ılık sütü koyup mayanın ve şekerin erimesini sağlıyoruz.
Daha sonra sırayla sıvı yağı, yumurtanın akını ve az miktarda unu, tuzu ilave ediyoruz.
Hamurun kıvamı her zamanki gibi kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilerek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Güzelge yoğrulan hamurun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmaya bırakın.
Diğer tarafta beyaz peynirinize ayıklanmış yıkanmış ve kıyılmış maydonozu ilave edip güzelce karıştırın.
Hamurun mayası gelince cevizden az büyük parçalar alıp sıvı yağı ile yağlanmış elinizle incecik bir hamur açın. Açılan hamurunuzun bir tarafına peynirli harcınızdan koyup önce sulo yapın sonra bir tarafa dairesel olarak bükün. (resimdeki gibi)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diğer bütün parçalarıda bu şelilde yaparak dizin.
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp (isteğe bağlı olarak üzerine çörek otu veya susam) serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder