9/14/2021

Surelerin 160. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku

  Hiç yorum yok
Surelerin 160. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku
Bakara Suresi 160. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ancak tevbe edip kendilerini düzelterek gerçeği söyleyenler başka. Ben, onları bağışlarım. Ben, çok çok tevbe kabul ederim ve çok bağışlarım.

Âl-i İmrân Suresi 160. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Eğer Allah size yardım ederse, artık hiç kimse sizi yenemez ve eğer O, sizi yardımsız bırakırsa ondan sonra size yardım etmek kimin haddine? O halde, bütün inananlar yalnızca Allah'a dayansınlar!

Nisâ Suresi 160. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Yahudilerin zalimlikleri ve Allah yolundan çevirmeleri sebebiyle onlara helal edilmiş olan bir çok temiz ve hoş nimetleri kendilerine yasakladık.

En’âm Suresi 160. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Kim bir iyilik ile gelirse, ona on katı verilir. Kim de bir kötülük ile gelirse, yalnızca onun karşılığı ile cezalandırılır ve hiçbirine haksızlık edilmez.

A’râf Suresi 160. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Bununla beraber Biz onları oniki kabileye, o kadar ümmete ayırdık ve Musa'ya -kavmi kendisinden su istediği vakit- şöyle vahyettik: "Vur asan ile taşa!" O zaman ondan on iki pınar akmaya başladı. Halkın her kesimi kendi su alacağı yeri belirledi. Bulutu da üzerlerine gölgelik çektik, kendilerine kudret helvası ile bıdırcın indirdik ve: "Size rızık olarak verdiğimiz nimetlerin temizlerinden yiyin!" dedik. Bununla beraber onlar zulmu Bize yapmadılar, ancak kendi nefislerine zulmediyorlardı.

Şu’arâ Suresi 160. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Lut kavmi de gönderilen peygamberleri yalanladı.

Sâffât Suresi 160. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Fakat Allah'ın ihlas ile seçilen kulları başka.
Kaynağımız: kuranmeali adresidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder