9/14/2021

Surelerin 146. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku

  Hiç yorum yok
Surelerin 146. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku
Bakara Suresi 146. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Kendilerine kitap verdiğimiz toplumların alimleri, peygamberi, oğullarını tanır gibi tanırlar. Böyle iken içlerinden bir takımı, gerçeği bile bile gizlerler.

Âl-i İmrân Suresi 146. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Nice peygamberler vardır ki, bir çok Allah erleri onların maiyyetinde savaştı ve Allah yolunda başlarına gelenlerden dolayı gevşemediler, zaaf göstermediler ve baş eğmediler. Allah da sabredenleri sever.

Nisâ Suresi 146. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ancak tevbe edip durumlarını düzelten, Allah'a sarılıp dinlerini Allah için samimi kılan kimseler müstesna, çünkü bunlar müminlerle beraberdir. Müminlere ise Allah büyük bir mükafat verecektir.

En’âm Suresi 146. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram ettik. Bir de bunlara sığır ve koyunun, sırtlarında, barsakları üzerinde veya kemiklere yapışık kuyruk kısmının dışındaki yağlarını da haram ettik. Bunu onlara azgınlıkları yüzünden bir ceza yaptık. Şüphesiz Biz, her hususta doğru söyleriz.

A’râf Suresi 146. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Yeryüzünde haksızlıkla büyüklenenleri, ayetlerimden uzaklaştıracağım. Bütün mucizeleri görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler de onu yol tutmazlar. Eğer sapıklık yolunu görürlerse onu yol edinirler. Çünkü onlar ayetlerimizi yalanlamayı adet edinmişler ve onlardan gafil olagelmişlerdir.

Şu’arâ Suresi 146. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Siz burada güven içinde bırakılacak mısınız:

Sâffât Suresi 146. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Üzerine kabak cinsinden bir ağaç bitirdik.
Kaynağımız: kuranmeali adresidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder