9/14/2021

Surelerin 136. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku

  Hiç yorum yok
Surelerin 136. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku
Bakara Suresi 136. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ve deyin ki: "Biz Allah'a iman ettiğimiz gibi, bize ne indirildiyse; İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına ne indirildiyse; Musa'ya, İsa'ya ne verildiyse ve bütün peygamberlere Rableri tarafından ne verildiyse hepsine iman ettik. O'nun elçilerinden hiçbirini ayırt etmeyiz. Ve biz, ancak O'nun için boyun eğen müslümanlarız.

Âl-i İmrân Suresi 136. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
İşte bunların mükafatı Rablerinden bir bağışlama ve sonsuza dek kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetlerdir. İyi iş yapanların mükafatı ne de güzeldir!

Nisâ Suresi 136. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ey iman edenler, Allah'a, peygamberine, peygamberine indirdiği kitaba, daha önce indirdiği kitaba da iman edin! Kim Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine ve ahiret gününe inanmazsa, pek derin bir sapıklığa saplanıp gitmiştir.

En’âm Suresi 136. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Tutup Allah'ın yarattığı ekin ve davardan ona bir pay ayırdılar ve kendi yanlış kanaatlerince: "Bu Allah için, bu da ortaklarımız için." dediler. Fakat ortakları için olanlar Allah tarafına geçmez, Allah için ayrılmış olan ise, ortaklarının tarafına geçer. Ne kötü hüküm yürütüyorlar!

A’râf Suresi 136. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Biz de ayetlerimize yalan dedikleri ve onlara kulak asmadıkları için kendilerinden intikam aldık da hepsini denizde boğduk.

Şu’arâ Suresi 136. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Dediler ki: "Sen ha öğüt vermişsin, ha öğüt verenlerden olmamışsın, bizce birdir.

Sâffât Suresi 136. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Sonra diğerlerini yerle bir ettik.
Kaynağımız: kuranmeali adresidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder