9/14/2021

Surelerin 128. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku

  Hiç yorum yok
Surelerin 128. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku
Bakara Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ey Rabbimiz, bizi yalnız senin için boyun eğen müslüman kıl! Soyumuzdan yalnız senin için boyun eğen müslüman bir ümmet vücuda getir! Bizlere yapacağımız ibadetleri göster ve tevbe ettikçe üzerimize rahmetinle bak! Tevbeleri çok kabul eden, çok merhamet eden Sensin ancak Sen!

Âl-i İmrân Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Senin elinde yapacak bir şey yok. Allah ya onların tevbesini kabul eder ya da onlara azap eder. Çünkü onlar, zalimlerdir.

Nisâ Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Eğer bir kadın kocasının serkeşliğinden veya yüz çevirmesinden endişe ederse, barışarak aralarını düzeltmelerinde bir mahzur yoktur. Anlaşma her zaman hayırdır. Nefisler ise kıskançlığa hazırlanagelmiştir. Eğer arayı düzeltir ve geçimsizlikten sakınırsanız şüphe yok ki, Allah yapacağınız her şeyden haberdardır.

En’âm Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Onların hepsini toplayıp bir araya getireceği gün: "Ey cin topluluğu, gerçekten şu insanlara çok çektirdiniz!" diyecek, insanlardan onların yardakçıları da: "Ey Rabbimiz, biz birbirimizden yararlandık ve bizim için kararlaştırdığın ecele ulaştık." diyecekler. Allah: "Sizin ikametgahınız, Allah'ın dilediği zamanlardan başka, ebedi kalmak üzere ateştir. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, herşeyi bilendir."

A’râf Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Musa kavmine: "Allah'ın yardımını ve lütfunu isteyin ve acıya tahammül edip dayanın. Şüphesiz yeryüzü Allah'ındır. O'na kullarından dilediğini mirasçı kılar, mutlu son, Allah'tan korkanlarındır." dedi.

Tevbe Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Andolsun ki, size kendinizden gayet izzetli bir peygamber geldi; zorlanmanız ona ağır geliyor, üstünüze çokça titriyor; mü'minlere karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.

Nahl Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Zira muhakkak ki Allah, takva sahibi olanlar ve hep güzellik yapanlarla beraberdir.

Tâ-Hâ Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Yurtlarında yürüyüp durdukları kendilerinden önceki nice nesilleri helak etmemiz kendilerini doğru yola sevketmedi mi? Muhakkak bunda ibret alacak akıl sahipleri için birçok deliller vardır!

Şu’arâ Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Siz her tepeye bir alamet bina edip eğlenir durur musunuz?

Sâffât Suresi 128. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Allah'ın ihlaslı kulları müstesna.
Kaynağımız: kuranmeali adresidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder