9/14/2021

Surelerin 123. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku

  Hiç yorum yok
Surelerin 123. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku
Bakara Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ve öyle bir günden korkun ki, kimse başka birinin yerine bir şey ödeyemez, kimseden fidye kabul edilmez, ona şefaat fayda vermez ve hiç bir taraftan yardım da görmezler.

Âl-i İmrân Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Gerçek şu ki, sizler çaresiz birkaç kişi iken Allah, size Bedir'de sırf yardımı ile zafer verdi. O halde Allah'tan korkun ki, şükretmiş olasınız.

Nisâ Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
O, ne sizin kuruntularınıza, ne de kitap ehlinin kuruntularına göredir. Kim bir kötülük yaparsa onunla cezalanır ve Allah'tan başka da ne bir koruyucu, ne de bir yardımcı bulabilir.

En’âm Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Böylece her şehirde o şehrin günahkarlarının büyüklerini, orada hilekarlık yapsınlar diye, işbaşında bulundurmaktayız. Oysa onlar, hilekarlığı başkalarına değil, kendilerine yapıyorlar da farkına varamıyorlar.

A’râf Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Firavun: "Ben size izin vermeden O'na iman ettiniz öyle mi? Muhakkak bu, yerli halkı şehirden çıkarmak için şehirde kurduğunuz bir hiledir. Yakında anlarsınız.

Tevbe Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ey iman edenler, kafirlerden yakınınızda olanlarla çarpışın ki, onlar sizde kalın =çetin bir kuvvet olduğunu görsünler; bilin ki, Allah kötülüklerden sakınanlarla beraberdir!

Hûd Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Bununla beraber göklerin ve yerin sırrını Allah bilir. Bütün işler O'na döndürülür; yalnız O'na ibadet et ve O'na dayan! Rabbin yaptığınızdan ve yapacağınızdan habersiz değildir.

Nahl Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Sonra da sana: "Hakperest (hanif) olarak İbrahim'in dinine tabi ol! O, hiçbir zaman Allah'a ortak koşanlardan olmadı." diye vahyettik.

Tâ-Hâ Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Allah: "İkiniz de oradan birlikte inin, kiminiz kiminize düşman olarak! Sonra ne zaman size Benden bir doğru yolu gösterici gelir de her kim Benim kılavuzuma uyarsa, işte o, sapıklığa düşmez ve mutsuz olmaz.

Şu’arâ Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ad (kavmi de) gönderilen peygamberleri yalanladı.

Sâffât Suresi 123. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Şüphesiz İlyas da gönderilen peygamberlerdendir.
Kaynağımız: kuranmeali adresidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder