2/16/2021

Tereyağlı Sütlü İrmik Helvası Tarifi

  Hiç yorum yok
Tereyağlı Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Denenmiş, yapılışı çok kolay, lezzeti harika, tadına doyum olmaz hem sütlü hem tereyağı ile yapılan irmik helvası tarifine bayılacaksınız. Bizim evdede helvalardan en çok tereyağlı sütlü irmik helvası yapılır. Kendi evimizde yaptığımız tarifi sizlerle paylaşacağım.
İster misafirleriniz için ister değerli aile bireyleriniz için herkesin hoşuna gidebileceği bu tarifi yapabilirsiniz.

Sütlü Tereyağlı İrmik Helvası Malzemeleri
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
150 gr. tereyağ
Tarçın
Ceviz, fıstık,fındık (hangisini isterseniz tercihe bağlı)

Sütlü Tereyağlı İrmik Helvası Yapımı
Bir tencereye sütü ve suyu koyun kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
Sütünüzü suyunuzu ocağa koyduktan sonra,  bir başka tencereye tereyağını koyun erisin.
Üzerine irmikleri koyun ve irmiklerin rengi değişene kadar kavurun (ama yakmayın yada aşırı koyu renk yapmayın)
Kavrulan irmiklerin üzerine kaynama noktasına gelen sütle suyu sıcak olarak dökün ve tencerenin kapağını kapatın suyunu çeksin.
Fıstığı bir kabın içinde yağsız olarak kavurun
Suyu çekilen irmiklerin üzerine toz şekerini ve fıstıkları koyun koyun.
10 dakika demlemeye bırakın.
10 dakika sonra ister bir kalıpla şekil verin ister kaşık kaşık tatlı tabağına alıp üzerine ceviz veya tarçın serpin servis yapın.
Helva tarifini okurken gözünüz korkmasın yapmaya başlayınca ne kadar kolay yapıldığını göreceksiniz. Üstelik İrmik helvasından yiyen sizden tekrar bir tabak daha isteyecek... Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder