12/18/2016
0

Balkabaklı Kup Nasıl yapılır, Balkabaklı Kup Tarifi
balkabaklı kup yapımı
Çocukların en sevdiği tatlılar arasında kuşkusuz kup yer alır.
Hatta dışarıda bir yerde yemek veya tatlı yiyecekleri zaman sordukları tatlı çeşitleri arasında yer alıyor.
Balkabaklı kup tatlısını neden evde sağlıklı bir şekilde yapıp çocuklarımıza yerdirmeyelim ki...
Sadece çocuklar değil elbette Kup seven... Yetişkinlerde çok seviyor bu nedenle vereceğimiz basit kolay pratik bir tarif olan balkabaklı kup tatlısını hemen yapmaya başlayanlarda olacaktır. hem çocuklarınız sağlıklı tatlı yesin, hem siz sağlıklı tatlı yeyin hemde misafirlerinize sağlıklı ikram olsun. Baklabaklı kup yapımında kullanılan zencefilli kurabiye malzemelerinide ayrıca verdim. Tek yapılacak olan kurabiyeleri karıştırıp yoğurup ve fırında pişirmek. Önceden kurabiyelerinizi hazır ederseniz herhangi bir gün veya saatte kolayca kup malzemesini hazırlamakla tatlınızı yapabilirsiniz.

Balkabaklı Kup Malzemeleri
Yarım kilo kadar balkabağı
1 Su bardağından 2 parmak eksik Toz Şeker
Zencefilli kurabiye
200 gr. Maskarpone peyniri
200 gr. Krema

Balkabaklı Kup Yapılışı:
Balkabağını küp küp doğrayın ve büyük olmayan bir tencereye koyun.
toz şekeri ilave edin. ve balkabağı ile birlikte kısık ateşte yavaş yavaş yumuşayana kadar pişirin.
ezilebilecek kıvama gelen balkabaklarını bir ezecek veya kaşık yardımıyla püre gibi ezin.
Zencefilli kurabiyeleri rondoda biraz çekin.
Kremayı derin bir karıştırma kabına alıp kabarma kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
Maskarpone peynirini kremanın içine katın ve ikisini birlikte spatula ile karıştırın.
Kup kasesine veya sevdiğiniz bir kaseye,kremalı harçtan 1 kaşık koyun, üzerine bir kat zencefilli kurabiye parçaları, onunda üzerine püre gibi ezilen balkabağı sıralaması ile bu şekilde katlar oluşturun.

Zencefilli Kurabiye Malzemeleri
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 fiske tuz
90 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağından 1 kaşık fazla toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
çeyrek su bardağı pekmez
4 yemek kaşığı toz şeker

0 yorum:

Yorum Gönder