11/03/2014

Ankara Mamak Cengizhan Mahallesinde Heyelan

  Hiç yorum yok
Ankara Mamak Cengizhan Mahallesinde Heyelan
Mamak Cengizhan Mahallesinde Heyelan Nedeniyle Yıkım

Mamak ilçesine bağlı olan Cengizhan mah. 868 sokağındaki binalar heyelan nedeniyle boşaltıldı. Bir istinat duvarının önündeki binaya doğru çökmesi ile belediye tedbir açısından 868 nolu sokakta bulunan binalarda yaşayanları boşalttı. Daha sonra bir üniversitesinin YIKILMASI GEREKLİ yazısı ilede Cengizhan mah.ta 868 nolu sokağında bulunan binaların yıkımı başladı.
Mamak belediyesi evleri boşaltılıp yıkımı yapılan vatandaşlara kira yardımı yapılacağını söylemiş. Bu alanıda imara kapabilecekleri haberide duyumlarımız içinde.
Mamak'ta heyelan bölgesi olan daha başka mahallelerde var ama oralara kocaman kocaman binaları dikiyorlar. Hiç bir uzman buraya bina yapılamaz demiyormu?
Bizim küçüklüğümüzde yıllar önce hatta televizyonların siyah beyaz yayın yaptığı tek kanallı dönemlerde mamak'ta harman mahallesi, karaağaç mahallelerinde çok büyük bir heyelan olmuştu. Evlerde bir insanın rahatlıkla gireceği büyüklükte çatlaklar oluşmuştu. Bunları neden dikkate almıyorlarda çok katlı binalara izin veriliyor. Hatta heyelan olması muhtemel yerler yeşillendirilmesi gerekirken satılık olan daire fiyatlarıda oldukça yüksek.
Acaba Cengizhan mahallesindede heyelan bölgesi içindemi yer alıyordu? Eğer heyelan olması muhtemel bir mahalleydiyse neden yapı izinleri verildi?
Bugün Ege mahallesindeki daire fiyatları dudak uçurtan rakamlarda... Sebebi ise İkea, Anatolium, Nata Vega, Metro gibi büyük AVM lerin olması sebebiyle bu daireleri almak için baya bir paranız olması gerekiyor. İkea, Anatolium, Nata Vega, Metro gibi büyük AVM lerin olduğu yerler Mamak'a bağlı olan Akşemsettin mahallesi diye geçiyor. Her binanın temeli çöplük olan bu mahalle, AVM ler sayesinde kıymete bindi. Çöplüğüyle ün salan mamak,  ama  temel kazma çalışmalarında temeli çöplük olan yer İkea, Anatolium, Nata Vega, Metro gibi büyük AVM lerin olduğu mahalle ise lüks...
Her seferinde bir yanlışı düzeltmek için vurguluyorum. Arkadaşlar Mamak çöplüğü denilen yer Mamak'ın içi değil, çöplük İkea, Anatolium, Nata Vega, Metro gibi büyük AVM lerin bulunduğu yerde. Hatta son yıllarda çöplükteki metan gazlarını enerjiye dönüştürerek seracılıkta değerlendiriyorlar. Kış günü domatesin biberin nerden geldiğini sanıyorsunuz?
Cengizhan mahalleside İkea, Anatolium, Nata Vega, Metro gibi büyük AVM lere yakın yerde olduğu için oradada oldukça yapılanma var. Oradaki daire fiyatlarıda pek ucuz değil ama çok pahalıda değil. Yani çöplüğün üzerine kurulu dudak uçurtan fiyattaki binalarda bulunan daireler gibi değil.
Kısacası heyelan muhtemel olan yere bina yapımı izninin verilmesi Nata Vega, Anatolium, İkea gibi alışveriş merkezlerine yakın olmasından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder