9/12/2021

Uzay Mühendisliği Mezunu Resmi Özel İş İmkanları Nedir?

  Hiç yorum yok
Uzay Mühendisliği Mezunlarının çalıştığı kurumlar
Uzay Mühendisliği Meslek Bilgisi, Uzay Mühendisliği Mezunu Nerelerde Çalışır? Nerelerde İş Bulabilir?

Uzay Mühendisliği bölümü puan türü MF-4 tür.

Uzay Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Matematik ve fen bilimlerine özellikle fizik ve astronomiye ilgili bu alanlarda başarılı, bilimsel merakı olan, araştırmacı, yeniliklere açık, görme duyusu ve belleği güçlü, ince ayrıntıları görebilen, yoğun dikkat gösterebilen kişiler olmaları gerekmektedir.

Uzay Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Matematik, fizik, kimya, elektrik, elektronik, bilgisayar, iletişim sistemleri, uzay mühendisliği, mukavemet, mekanik, astronomi gibi dersler görülür.

Uzay Mühendisliği Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma İşe Girme Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Uzay mühendisliği bölümü mezunlarına UZAY MÜHENDİSİ ünvanı verilir. Uzay mühendisleri, uydu yer istasyonlarında, ABD ve Avrupa hava uzay mühendisliği bölümleri olan üniversitelerde, uzay ve bilgi teknolojileri laboratuvarlarında, askeri kuruluşlarda, TÜBİTAK, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, Marmara araştırma enstitüsü, TAI, TUSAŞ havacılık ve uzay sanayi, TUSAŞ motor sanayi, THY ve özel havayolları, hava ikmal bakım merkezleri, otomotiv endüstrisi vb. kuruluşlarda, ileri teknoloji firmalarında kolayca çalışma olanağı bulabilmektedirler. Ayrıca, her zaman serbest çalışma imkanlarıda vardır. Uzay mühendislerinin iş bulma şansı ülkemizde uzay araştırmalarındaki ilerlemeye bağlı olduğuda akıllarda tutulmalıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder