9/22/2013

Adaylık Süresin İçindeki Memurun Uyarma Cezasına İtirazı

  Hiç yorum yok
Memurun Uyarma Cezasına İtirazı
Memur Uyarma Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır?

Uyarma cezası verilirse dahi hemen göreve son verilmemektedir. Ceza alan aday memurun itiraz hakkı bulunmaktadır. Kararın aday memura tebliğinden itibaren 7 gün içinde disiplin kuruluna itiraz edilmesi mümkündür. Bu husus Kanunun 135. maddesinde aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir:
Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir.
İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür. Süresi içinde itiraz edilmeyen disiplin cezaları kesinleşir.
İtiraz mercileri, itiraz dilekçesi ile karar ve eklerinin kendilerine intikalinden itibaren otuz gün içinde kararlarını vermek zorundadır.
İtirazın kabulü hâlinde, disiplin amirleri kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilirler.
Disiplin cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir."
Disiplin kurulu itirazı yerinde görmez ve uyarma cezasını onaylarsa bu halde verilmiş olan disiplin cezası kesinleşmiş olur. Atamaya yetkili amirin onayı ile aday memurun memuriyet görevine son verilir.

Aday Memura Uygulanan Uyarma Cezası ile Yazılı İkaz Arasındaki Fark

  Hiç yorum yok
Aday Memura Uygulanan ikaz cezası
Adaylık Süresi İçindeki Memura Verilen Uyarma Cezası ile Yazılı İkaz Aynımıdır?

Bir önceki yazımızda adaylık süresi içindeki memura uyarma cezası ve bu cezayı gerektiren durumlardan bahsetmiştik.

Uyarma Cezası Gerektiren Durumları neler "https://bizimzaman.blogspot.com/2013/09/aday-memurlara-hangi-fiillerden-uyarma.html" adresinden öğrenebilirsiniz.

Uyarma Cezası ile Yazılı İkaz Arasındaki Fark Nedir?
Bazen disiplin soruşturması açılır ve memura uyarma cezası yerine 657'de bir ceza olarak tanımlanmamış olan "yazılı ikaz" verilebilmektedir. Disiplin soruşturması sonunda eğer 657'nin 125. maddesinde yer alan uyarma cezası verilmiş ise "göreve son verilebilir". Ancak eğer yazılı ikaz verilmiş ise bu sadece bir ikazdır ve "göreve son verilme" ile sonuçlanmaz.

Aday Memurlara Hangi Fiillerden Uyarma Cezası Uygulanır?

  Hiç yorum yok
Aday Memurlara uyarma cezası
Hangi Hareketler Sonucu Devlet Aday Memurlara Ceza Uygulanır?

Adaylık süresi içinde disiplin cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atama yetkili amirin onayı ile Aday Memurun ilişiği kesilir. Kurumla ilişkisi kesilenlerle alakalı kurumlarca hemen Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.
Adaylık süresi içinde en hafif ceza olan uyarma cezası aşağıdaki filler sonucunda verilir.

Adaylık Süresi İçindeki Devlet Memuruna Uyarma Cezası Verilmesi Gerektiren Durumlar:
1- Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kayıtsızlık göstermek veya düzensiz davranmak.
2- Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terketmek.
3- Kurumca belirlenen tasarruf tedbirlerine riayet etmemek.
4- Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak.
5- Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak.
6- Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak.
7- Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak.
8- örevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.

Not: Uyarma cezası ile yazılı ikaz farklıdır.

Kadınlara Uygulanan Tuzaklar Neler

  Hiç yorum yok
kadına tuzak
Kadınları Tuzağa Düşürmek İçin Uygulanan Tuzak

Paylaşım sitelerinde kadına veya genç kızlara uygulanan tuzak hakkında uyarılar gördük. Bizde sayfamızı ziyaret eden hanım ziyaretçilerimizi bu konuda bilgilendirmeyi ve hatta erkek ziyaretçilerimizinde yazımızı okuyup eşlerini, kızlarını, kardeşlerini, annelerini uyarmaları açısından, paylaşım sitelerindeki uyarıyı yayınlamayı üzerimize bir görev bildik.

Peki kadınlara yönelik bu tuzak nedir?
Bütün Genç Kız ve Kadın arkadaşlarım. Eğer Okuldan, Evden, Yada Çalıştığınız yerden çıkmış ve Tek Başınıza, Yalnız Yürümekteyseniz ve Eğer Elinde bir kağıt parçasında Adres Tutuşturulmuş Yalnız bir Çocuk Görürseniz, Lütfen Çocuğu Elindeki Yazılı Adrese Götürmeyin. Bu Bazı Yasa Dışı Şahsiyetlerin Gangster Tiplerin sizi Tuzağa, ağlarına Düşürmek ve Tecavüz etmek için Uyguladıkları Yeni Bir Yöntem Olabilir. Bulduğunuz Çocuğu Doğruca En Yakın POLİS karakoluna yada 155 Polis 156 Jandarma veya Karşılaştığınız ilk Güvenlik Görevlisine Teslim Edin. Bu Tür Vakalar Her geçen Gün Çoğalmış durumdadır. Lütfen Bu Paylaşımı ve Uyarıyı Çevrenizle Ailenizle ulaşabileceğiniz herkesle Paylaşın ve Uyarın…
Gördüğünüz gibi insanlar kadın veya genç kızları tuzağa düşürmek için, insanların sorumluluk duyguları ile oynayabilecek kadar vahşileştiler. Buradan tüm bayanlara seslenniyoruz, Lütfen çok dikkatli olun ve yukarıdaki yazı her zaman aklınıza gelsin...

Devlet Aday Memurlar Hangi Durumlarda İzin Kullanabilir

  Hiç yorum yok
Devlet Aday Memurların izin durumu
Devlet Aday Memurları Mazeret İzni Kullanabiliyormu

Aday memurlar mazeret izinlerini kullanabilir. Mazeret izinleri şu şekildedir. Doğum, Ölüm, Evlenme. Bunların dışındada mazeret izinleri vardır.

Devlet Aday Memurun Doğum İzni:
"A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir."

Devlet Aday Memurun Ölüm ve Evlenme İzinleri:
"B) Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hallerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir."

Devlet Diğer Mazeret İzinleri:
"(A) ve (B) fıkralarında belirtilen haller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret halinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usulle on gün daha mazeret izni verilebilir. Bu takdirde, ikinci kez verilen bu izin, yıllık izinden düşülür."
Ancak aday Devlet memurlarının yıllık izin hakları olmadığından dolayı ikinci 10 günlük izni kullanamazlar.

Aday Memurun İzin Hakkı

  Hiç yorum yok
Aday Memurlarının İzin Hakları
Aday Memurlara Senelik İzin Hakkı Varmı

İlk defa Devlet memurluğuna atanan aday memurlar 1 yıl boyunca, 20 gün olan yıllık izin hakkını kullanamazlar.
1 senelik süre, aday memurun göreve başladığı tarihten itibaren başlar.
Mazeret izinleri hariç.

Tabiki izin konusu Devlet sektöründe değil özel sektördede 1 yıl dolmayınca çalışana yıllık izin verilmiyor.

Adaylık Süresi İçindeki Memur Disiplin Cezası Alırsa Ne Olur

  Hiç yorum yok
Adaylık Süresi
Disiplin Cezası Alan Aday Memura Ne Gibi İşlem Uygulanır?

Adaylık süresi içinde olan aday memur disiplin cezası alması durumunda hakkındaki 657'nin 57. maddesine göre hüküm şöyle yer almaktadır.

"Adaylık süresi içinde disiplin cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir."

Aday memur adaylık süresi içinde uyarı cezası alsalar bile memuriyetlerine son veriliyor. 657 sayılı Kanunun disiplin cezalarını düzenleyen maddelerinde ise amire çok takdir hakkı tanınmaktadır. Bu yüzden bütün aday memurlarının adaylık süresince fazlasıyla dikkat etmeleri gerekiyor.

Eğitime Tabi Olan Aday Memurlar Hangileridir

  Hiç yorum yok
Aday Memur eğitimi
Aday Memurlar Hangi Hangi Eğitime Tabidir?

Aday memurlarının tabi oldukları eğitim 657'nin 55. maddesinde şöyle yer almıştır.
" Aday olarak atanan memurların önce bütün memurların ortak vasıfları ile ilgili temel eğitime, bilahare sınıfları ile ilgili hazırlayıcı eğitime ve staja tabi tutulmaları ve Devlet memuru olarak atanabilmeleri için başarılı olmaları şarttır. Temel eğitim ile hazırlayıcı eğitim aynı kurumda yapılır. Eğitim süreleri, programları, değerlendirme esasları ve hangi kurumların sorumluluğunda yapılacağı ve diğer hususlar Başbakanlıkça hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir." 
hükmü ile 657'nin 55. maddesinde yer almaktadır. Bu hükümlere göre aday memurken 3 eğitim düzenlenmekte. Bunlar; temel, hazırlayıcı eğitim ve staj'dır.

Aday Memurken Başka Kuruma Nakil Yapılırmı?

  Hiç yorum yok
bir kurumdan Aday Memur başka kuruma nakil
Aday Memurlar Başka Kurumlara Nakil Yaptırabilirmi?

Aday memurların başka kurumlara nakil hususu 657'nin 54. maddesinde şöyle açıklanmıştır. "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz."
Yukarıdaki hkümde görüldüğü gibi, aday memurken başka kuruma nakil olmuyor. Hükümdeki madde metni başka kuruma nakli yasaklamıştır. Eğer kurumun iç yönetmeliğinde ayrı bir yasaklama yoksa adaylık süresi içinde aday memuru kurum içi nakli mümkün olabiliyor.
Diğer taraftan uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığı aday memurken sınavla bir başka kuruma atanmaya hak kazananların o kuruma naklen geçişlerinin, 657'nin 54. maddesinde yer alan sınırlamasına girmeyeceğini belirtmiştir. Bu şu anlama gelmektedir. Bir öğretmen aday memur iken, örneğin Kasım 2013 KPSS tercih işlemlerinde başka bir kuruma memur olarak yerleşirse, iki kurumun muvafakatıyla, 657'nin 54. maddesinde yer alan "aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." sınırlamasına takılmaksızın, naklen atandığı kuruma geçebilir.

Aday Memur Neye Denir Aday Memur Süresi Ne Kadardır

  Hiç yorum yok
Aday Memur Neye Denir
Aday Memur Kimlere Denir? Memurların Adaylık Görev Süresi Kaç Yıldır?

Memuriyet hayatnına ilk kez atananlara "ADAY MEMUR" denir.
Aday memurluğun süresi (1) bir yıldan az olmamak, (2) iki yıldan fazla olmamasıdır.
Aday memurların aday memurluk süresinin 1 yılmı yoksa 2 senemi olacağına aday memurun çalıştığı veya çalışacağı kurum karar vermektedir.
MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı Aday memurluk süresini genel olarak 1 yıl olarak uygulamaktadır. Aday memurluk süresi hakkında 657'nin maddesindeki hüküm "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az, 2 yıldan çok olamaz" şeklindedir.

Ankara Üniversitesine 67 Sözleşmeli Hemşire Alımı

  Hiç yorum yok
Ankara Üniversitesine Sözleşmeli Hemşire
Ankara Üniversitesi 67 Sözleşmeli Hemşire Alımı

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek 2. maddesine göre Üniversitemizde toplam 68 pozisyona 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel alınacaktır.
Ankara ili, kadro 67, ünvan hemşire, KPSS puan türü KPSSP3, ile lisans düzeyinde hemşirelik bölümünden mezun olan sözleşmeli hemşire alınacak.

Alınacak Sözleşmeli Hemşirelerde Aranan Genel Şartlar:
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
2- 2012 KPSS (B) gurubu sınavına girmiş olmak.
3- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
4- Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecektir. Kurumumuzca kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
5- Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenler hakkında işlem yürütülmeyecektir.

9/21/2013

Dersanelerin 2013-2014 Fiyatları

  Hiç yorum yok
Dersanelerin Fiyatları
2013 2014 Yılı Dersanelerin Fiyatları Ne Kadar?

Bilgileri biraz yayınlamakta biraz geç kaldık ancak dersane ücretleri gelecek yıldada karşılaştırma açısından önemli olacak.
Dersaneler yeni kayıt, eski öğrenci kaydı, erken kayıt sistemine göre işlemekte olduğu için çoğu dersane telefon ile fiyat bilgisi vermiyor.
Ancak dersanelerin 2013-2014 öğrenci kayıtları için ortalama 4 000 ile 8 000 e kadar fiyat verilebiliyor.
Dersaneler eski öğrencilerine bir ayrıcalık yapıp fiyatlarda indirim yapıyor. Ayrıca indirimden yararlanmak isteyen aileler ve öğrenciler erken kayıt yaptırabiliyor. Bazı dersanelerde öğrenciler sınava tabi tutuluyor ve öğrencinin başarı yüzdesine göre, o yüzde oranındada indirim alabiliyor.
Madur durumda olup başarılı öğrenciler içinde bazı dersane kendi kontenjanını kullanabiliyor.
Bütün öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar diliyoruz.

Fem Dersanesi 2014 Öğrenci Kayıt Fiyatları

  Hiç yorum yok
Fem Dersanesi Fiyatları
2013-2014 Fem Dersanesi Öğrencileri Kayıtları Ücreti

Hemen hemen bütün ilde Fem Dersaneleri görmek mümkün.
Türkiye'nin köklü eğitim kurumu olan Fem öğrencisi olmak isteyenler Fem dersanesinin web sitesine girerek her türlü bilgi alabilirler.
Türkiye'nin hangi ilinde, hangi ilçesinde, hangi semtinde Fem dersanesi var, Fem'in öğrencilerine tanıdığı ayrıcalıklar neler öğrenebilirsiniz.
Telefonla fiyat öğrenmek isteyenler, fiyatlar hakkında bilgi verilmiyor bu nedenle bulunduğunuz ildeki Fem Dersanesi şubesine şahsen gidildiğinde fiyat alabilirsiniz.
Biz Fem dersanesinin 2013-2014 yılı için belirlediği ortalama fiyatı belirtelim 4 000 ile 6 000 TL. arasında bir fiyat olup eski öğrenciler ve erken kayıt içinde indirim sözkonusu olabiliyor. Ayrıca Fem dersanesinde yapılan sınav sonucuna görede indirim uygulanabiliyor.
Hangi ilde, hangi ilçede Fem Dersanesi Var sorgulamayı aşağıdaki adresten yapabilirsiniz.
http://www.fem.com.tr//subelerimiz/

Zafer Dersanesi 2014 Öğrenci Kayıt Fiyatları

  Hiç yorum yok
Zafer Dersanesi Fiyatları
2014 Yılı Zafer Dersanesi Öğrenci Kayıtları Ücretleri

Türkiye genelinde aileler çocukları için en iyi olanı en uygun fiyata seçebilmek için fiyat ve kalite araştırması yapmakta. Okullar açıldığı halde hala dersane araştıran ve en kaliteli eğitimi veren en uygun fiyata bulmak için çaba sarfetmekte.
Bizde ailelere kolaylık olması açısından bir araştırma yaptık. Bu yıl öğrendiğimiz dersane fiyatları gelecek yılda kıyaslamak açısından önemli olacaktır.

Zafer Dersanesi 2013-2014 Eğitim Yılı Fiyatları:
Zafer Dersanesi 2013-2014 yılında kaliteli eğitimi ortalama 3 500 TL. olarak öğreniyoruz.
Zafer Dersanesinde KPSS ye hazırlanan öğrenciler için fiyat 800 ilâ 900 TL civarında.
LYS'ye hazırlanan öğrenciler için Zafer Dersanesindeki ortalama ücret 4 500 TL.

Seviye Dersanesi 2014 Fiyatları, Seviye Dersanesi KPSS LYS Fiyatı

  Hiç yorum yok
Seviye Dersanesi Fiyatı
2013-2014 Seviye Dersanesi Hazırlık Öğrencisi KPSS Fiyat Listesi

Türkiye genelinde aileler çocukları için en iyi olanı en uygun fiyata seçebilmek için fiyat ve kalite araştırması yapmakta. Okullar açıldığı halde hala dersane araştıran ve en kaliteli eğitimi veren en uygun fiyata bulmak için çaba sarfetmekte.
Bizde ailelere kolaylık olması açısından bir araştırma yaptık. Bu yıl öğrendiğimiz dersane fiyatları gelecek yılda kıyaslamak açısından önemli olacaktır.
Seviye dersanesi 2013-2014 yılında kaliteli eğitimi ortalama 4 000 TL. olarak öğreniyoruz.
Seviye Dersanesinde KPSS ye hazırlanan öğrenciler için fiyat 1 000 TL civarında.
LYS'ye hazırlanan öğrenciler için Seviye Dersanesindeki ortalama ücret 5 000 TL.

9/18/2013

Kur'an-ı Kerim'de Hangi İsimler Geçiyor İsimler ve Anlamları

  Hiç yorum yok
Kur'an-ı Kerim'de Hangi İsimler var
Kur'anda İsimler Hangi Surede Hangi Ayette Geçer ve Manaları Nedir?

ADEM:
Adem İsminin Anlamı: İlk yaratılan İnsan ve İlk Peygamber.
Adem İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Adem ismi Kur'an'da toplam 16 surede geçiyor. Bunlar; Bakara suresi 31. ayetinde, Bakara suresi 33. ayetinde, Bakara suresi 35. ayetinde, Bakara suresi 37. ayetinde, Al-i imran suresi 34. ayetinde, Al-i imran suresi 59. ayetinde, Maide suresi 27. ayetinde, Araf suresi 31. ayetinde, Araf suresi 172. ayetinde, Meryem suresi 58. ayetinde, Ta Ha suresi 115. ayetinde, Ta Ha suresi 117. ayetinde, Ta Ha suresi 120. ayetinde, Ta Ha suresi 121. ayetinde, Yasin suresi 61. ayetinde ve Nuh suresi 17. ayetinde geçmektedir.

AHMED-AHMET:
Ahmed İsminin Anlamı: Övülmeye değer, Beğenilmiş, Allah'a şükreden.
Ahmed İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Ahmed yada Ahmet ismi Kur'an'da Saff suresinin 6. ayetinde geçmektedir.
Saff Suresi 6. Ayet: Hani, Meryem oğlu İsa, "Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah'ın size, benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim" demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, "Bu, apaçık bir sihirdir" dediler.

AZİZ:
Aziz İsminin Anlamı: Onur sahibi yüce, Saygıdeğer, Manevi gücü çok üstün.
Aziz İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Aziz ismi Kur'an'da toplam 3 surede geçmektedir. Bunlar; Al-i İmran suresi 26. ayet, Yusuf Suresi 51. ayet ve Yusuf Suresi 52. ayettedir.

FİRDEVS:
Firdevs İsminin Anlamı: Cenneteki altıncı 6. bahçenin adıdır.
Firdevs İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Firdevs ismi Kur'an'da toplam 2 surede geçmektedir. Bunlar; Kehf Suresi 108. ayet ve Müminun Suresi 11. ayettir.

FURKAN:
Furkan İsminin Anlamı: İyi ile kötüyü birbirinden ayıran kanıt, Kur'an-ı Kerim anlamlarındadır.
Furkan İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Furkan İsmi Kur'an'da Bakara Suresinin 53. ayetinde geçmektedir.
Bakara Suresi 53. ayet: Hani, doğru yolu tutasınız diye Mûsâ'ya Kitab'ı (Tevrat'ı) ve Furkan'ı vermiştik.

HAVVA:
Havva İsminin Anlamı: Allah'ın yarattığı ilk kadın anlamındadır.
Havva İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Havva ismi Kur'an'ın TÂ HÂ Suresinin 121. ayetinde geçmektedir.
TÂ HÂ Suresi 121. Ayet: Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı.

HURİ:
Huri İsminin Anlamı: Cennet kızı, melek anlamlarındadır.
Huri İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Huri ismi Kur'an'da toplam 4 Surede Geçmektedir. Bu Sureler; Duhan Suresi 54. ayet, Tur Suresi 20. ayet, Rahman Suresi 72. ayet ve Vakıa Suresi 23. Ayettir.

İREM:
İrem İsminin Anlamı: Cennet, Şam ya da Yemende bulunduğu ileri sürülen eski ünlü bahçe anlamlarındadır. Bir kız çocuğuna bu ismin konulmaması önerilmektedir. Bununda sebebi "Lânetmiş bahçe" anlamına geldiği söylenmektedir.
İrem İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: İrem ismi Kur'an'da Fecr Suresinin 10. ayetinde geçmektedir.
Fecr Suresi 10. Ayet: (Ey Muhammed!) Rabbinin, (Hûd'un kavmi) Ad'e, şehirler içinde benzeri kurulmamış olan, sütunlarla dolu İrem'e, vadide kayaları oyan (Salih'in kavmi) Semûd'a, kazıklar sahibi Firavun'a ne yaptığını görmedin mi?

KEVSER:
Kevser İsminin Anlamı: Cennette bir akarsuyun adı, çok hayır, bereket, cennette peygamber efendimize mahsus bir havuzun adı anlamlarındadır.
Kevser İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Kevser Suresi Kur'an-ı Kerim'in 108. Suresidir. Ayetleri Şöyledir: 1- Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik. 2- Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes! 3- Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!

MELEK:
Melek İsminin Anlamı: Allah ile insanlar arasında aracılık yapan manevi varlık anlamındadır.
Melek İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Melek ismi Kur'anın toplam 40 Surete ve 98 Ayette geçmektedir. Bunlar; Bakara Suresi 30. ayet, Bakara Suresi 31. ayet, Bakara Suresi 32. ayet, Bakara Suresi 33. ayet, Bakara Suresi 34. ayet, Bakara Suresi 98. ayet, Bakara Suresi  102. ayet, Bakara Suresi 161. ayet, Bakara Suresi 177. ayet, Bakara Suresi 210. ayet, Bakara Suresi 248. ayet, Bakara Suresi 285. ayet, Al-i İmran Suresi 18. ayet, Al-i İmran Suresi 39. ayet, Al-i İmran Suresi 42. ayet, Al-i İmran Suresi 45. ayet, Al-i İmran Suresi 87. ayet, Al-i İmran Suresi 124. ayet, Al-i İmran Suresi 125.ayet, Nisa Suresi 97. ayet, Nisa Suresi 136. ayet, Nisa Suresi 166. ayet, Nisa Suresi 172. ayet, Enam Suresi 111. ayet, Enam Suresi 93. ayet, Enam Suresi 61. ayet, Enam Suresi 8. ayet, Enam Suresi 9. ayet, Enam Suresi 158. ayet, Araf Suresi 37. ayet, Araf Suresi 20. ayet, Araf Suresi 11. ayet, Enfal Suresi 9. ayet, Enfal Suresi 12. ayet, Enfal Suresi 50. ayet, Hud Suresi 12. ayet, Hud Suresi 73. ayet, Rad Suresi 11. Ayet, Rad Suresi 13. ayet, Rad Suresi 23. ayet, Hicr Suresi 30. ayet, Hicr Suresi 29. ayet, Hicr Suresi 7. ayet, Hicr Suresi 8. ayet, Nahl Suresi 2. ayet, Nahl Suresi 28. ayet, Nahl Suresi 32. ayet, Nahl Suresi 33. ayet, Nahl Suresi 49. ayet, İsra Suresi 40. ayet, İsra Suresi 61. ayet, İsra Suresi 93. ayet, İsra Suresi 95. ayet, Kehf Suresi 50. ayet, Ta Ha Suresi 116. ayet, Enbiya Suresi 26. ayet, Enbiya Suresi 103. ayet, Hac Suresi 75. ayet, Müminun Suresi 24. ayet, Furkan Suresi 7. ayet, Furkan Suresi 21. ayet, Furkan Suresi 22. ayet, Furkan Suresi 25. ayet, Ahzab Suresi 43. ayet, Ahzab Suresi 56. ayet, Sebe Suresi 40. ayet, Fatır Suresi 1. ayet, Saffat Suresi 9. ayet, Saffat Suresi 24. ayet, Saffat Suresi 150. ayet, Sad Suresi 69. ayet, Sad Suresi 71. ayet, Sad Suresi 73. ayet, Zümer Suresi 75. ayet, Fussilet Suresi 14. ayet, Fussilet Suresi 30. ayet, Şura Suresi 5. ayet, Zuhruf Suresi 19. ayet, Zuhruf Suresi 53. ayet, Zuhruf Suresi 60. ayet, Duhan Suresi 47. ayet, Muhammed Suresi 27. ayet, Kaf Suresi 17. ayet, Kaf Suresi 18. ayet, Zariyat Suresi 14. ayet, Necm Suresi 26. ayet, Necm Suresi 27. ayet, Tahrim Suresi 4. ayet, Tahrim Suresi 6. ayet, Hakka Suresi 17. ayet, Mearic Suresi 4. ayet, Müdessir Suresi 30. ayet, Müdessir Suresi 31. ayet, Nebe Suresi 38. ayet, Abese Suresi 16. ayet, Fecr Suresi 23. ayet, Kadir Suresi 4. ayet.

MERYEM:
Meryem İsminin Anlamı: Hz. İsa Peygamberin Annesi, Dindar kadın, Dinine bağlı kadın anlamlarındadır.
Meryem İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Meryem ismi Kur'an'da toplam 12 surede 32 ayette geçmektedir. Bunlar; Bakara Suresi 87. ayet, Bakara Suresi 253. ayet, Al-i İmran Suresi 36. ayet, Al-i İmran Suresi 42. ayet, Al-i İmran Suresi 43. ayet, Al-i İmran Suresi 44. ayet, Al-i İmran Suresi 45. ayet, Nisa Suresi 157. ayet, Nisa Suresi 171. ayet, Maide Suresi 17. ayet, Maide Suresi 46. ayet, Maide Suresi 72. ayet, Maide Suresi 75. ayet, Maide Suresi 78. ayet, Maide Suresi 110. ayet, Maide Suresi 112. ayet, Maide Suresi 114. ayet, Maide Suresi 116. ayet, Tevbe Suresi 31. ayet, Meryem Suresi 17. ayet, Meryem Suresi 18. ayet, Meryem Suresi 20. ayet, Meryem Suresi 22. ayet, Meryem Suresi 27. ayet, Meryem Suresi 34. ayet, Müminun Suresi 50. ayet, Ahzab Suresi 7. ayet, Zuhruf Suresi 57. ayet, Hadid Suresi 27. ayet, Saf Suresi 6. ayet, Saf Suresi 14. ayet, Tahrim Suresi 12. ayet.

MERVE:
Merve İsminin Anlamı: Mekke'de bir dağın adıdır. Hacılar Merve ile Safa arasında Say denilen gidip gelme işini yaparlar.
Merve İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Merve ismi Kur'an'da Bakara Suresi 158. ayetinde geçmektedir.
Bakara Suresi 158. Ayet: Şüphesiz, Safa ile merve Allah'ın (dininin) nişanelerindendir. Onun için her kim hac ve umre niyetiyle Kâ'be'yi ziyaret eder ve onları da tavaf ederse bunda bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse şüphesiz, Allah onu bilir, karşılığını verir.

NİSA:
Nisa İsminin Anlamı: Nisa Kur'an-ı Kerim'in 4. Suresinin adıdır. Nisa kadınlar anlamına gelmekte olup NİSA suresindede kadınların haklarından bahsedilmiştir.
Nisa İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Nisa ismi Kur'an-ı Kerimin Dördüncü Suresinin tamamıdır.

NUR:
Nur İsminin Anlamı: Işık, Parıltı aydınlık, Allah'ın gönderdiği ışık anlamlarındadır.
Nur İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Nur ismi Kur'an'da toplam 12 Surede ve 20 ayette geçmektedir. Bu Sureler ve ayetler şunlardır; Nisa Suresi 174. ayet, Maide Suresi 15. ayet, Maide Suresi 44. ayet, Maide Suresi 46. ayet, Enam Suresi 122. ayet, Enam Suresi 91. ayet, Araf Suresi 157. ayet, Araf Suresi 203. ayet, Tevbe Suresi 32. ayet, Nur Suresi 35. ayet, Nur Suresi 40. ayet, Zümer Suresi 22. ayet, Zümer Suresi 69. ayet, Şura Suresi 53. ayet, Casiye Suresi 20. ayet, Hadid Suresi 12. ayet, Hadid Suresi 19. ayet, Hadid Suresi 28. ayet, Saf Suresi 8. ayet, Tahrim Suresi 8. ayet.

TÂRIK:
Târık İsminin Anlamı: Tarık ismi; şiddetle çarpan vuran, gece gelen şey, sabah yıldızı anlamlarındadır.
Târık İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Târık ismi Kur'an-ı Kerim'in 86. Suresinin adıdır. Târık suresi ise 17 ayetten ibarettir.

YÂSİN:
Yasin İsminin Anlamı: Yasin Kur'an-ı Kerim'de yer alan şifrelenmiş kelimelerdendir. Manasını tam olarak bilinmemektedir. Ey insan, ey seyyid gibi manalara geldiği sanılmaktadır.
Yasin İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Yasin ismi Kur'an-ı Kerim'in 36. Suresinin adıdır. Yasin Suresi 83 Ayetten oluşmaktadır.

ZÜLKARNEYN:
Zülkarneyn İsminin Anlamı: Zülkarneyn bir peygamber ismidir.
Zülkarneyn İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Kehf Suresi 83. ayet, Kehf Suresi 86. ayet, Kehf Suresi 87. ayet, Kehf Suresi 94. ayet, Kehf Suresi 95. ayet ve Kehf Suresi 98. ayetlerinde Zülkarneyn ismi geçmektedir.

HARUN:
Harun İsminin Anlamı: Bir peygamber adıdır.
Harun  İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Harun ismi; Şuara Suresi 13. ayet, Şuara Suresi 48. ayet, Ta Ha Suresi 30. ayet, Ta Ha Suresi 45. ayet, Ta Ha Suresi 63. ayet, Ta Ha Suresi 70. ayet, Ta Ha Suresi 90. ayet, Ta Ha Suresi 92. ayet, Ta Ha Suresi 94. ayet, Bakara Suresi 248. ayetlerde geçmektedir.

İDRİS:
İdris İsminin Anlamı: İdris ismi bir peygamber adıdır.
İdris İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: İdris ismi; Meryem Suresi 56. ayet, Meryem Suresi 57. ayet, Enbiya Suresi 85. ayet, Enbiya Suresi 86. ayetlerde geçmektedir.

SALİH:
Salih İsminin Anlamı: İyi yararlı yetkili anlamları yanı sıra bir peygamber ismidir.
Salih İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Ahkaf Suresi 15. ayet, Ahzab Suresi 31. ayet, Ankebut Suresi 9. ayet, Ankebut Suresi 27. ayet, Araf Suresi 189. ayet, Araf Suresi 190. ayet, Araf Suresi 196. ayet, Asr Suresi 3. ayet, Enam Suresi 85. ayet, Enbiya Suresi 72. ayet, Enbiya Suresi 75. ayet, Enbiya Suresi 86. ayet, Fatır Suresi 7. ayet, Fatır Suresi 8. ayet, Fatır Suresi 10. ayet, Fatır Suresi 37. ayet, Fussilet Suresi 8. ayet, Fussilet Suresi 33. ayet, Hac Suresi 14. ayet, Hac Suresi 50. ayet, Hud Suresi 23. ayet, Hud Suresi 46. ayet, Hud Suresi 61. ayet, Hud Suresi 62. ayet, Hud Suresi 63. ayet, Hud Suresi 65. ayet, Hud Suresi 66 ayet, Hud Suresi 89. ayet, İbrahim Suresi 23. ayet, İsra Suresi 9. ayet, Kehf Suresi 107. ayet, Lokman Suresi 8. ayet, Maide Suresi 9. ayet, Maide Suresi 93. ayet, Muhammed Suresi 2. ayet, Muhammed Suresi 12. ayet, Mü'min Suresi 58. ayet, Nahl Suresi 122. ayet, Neml Suresi 45. ayet, Neml Suresi 46. ayet, Neml Suresi 47. ayet, Nisa Suresi 57. ayet, Rad Suresi 23. ayet, Rad Suresi 29. ayet, Rum Suresi 15. ayet, Rum Suresi 44. ayet, Rum Suresi 45. ayet, Sad Suresi 24. ayet, Sad Suresi 28. ayet, Saffat Suresi 100. ayet, Saffat Suresi 112. ayet, Sebe Suresi 37. ayet, Secde Suresi 12. ayet, Secde Suresi 19. ayet, Şems Suresi 13. ayet, Şuara Suresi 142. ayet, Şuara Suresi 155. ayet, Şura Suresi 22. ayet, Şura Suresi 23. ayet, Şura Suresi 26. ayet, Ta ha Suresi 75. ayet, Ta ha Suresi 82. ayet, Ta ha Suresi 112. ayet, Tahrim Suresi 10. ayet, Tevbe Suresi 75. ayet, Tevbe Suresi 120. ayet, Yunus Suresi 4. ayet, Yunus Suresi 9. ayet, Yusuf Suresi 9. ayet, Yusuf Suresi 101. ayetlerinde geçmektedir.

İSMAİL:
İsmail İsminin Anlamı: Hz. İbrahim Peygamberin Allah'a Kurban olarak adadığı Oğlunun Adıdır.
İsmail İsmi Kur'an'da Hangi Surede Geçiyor: Bakara Suresi 125. ayet, Bakara Suresi 127. ayet, Bakara Suresi 133. ayet, Bakara Suresi 136. ayet, Bakara Suresi 140. ayet, Al-i İmran Suresi 84. ayet, Nisa Suresi 163. ayet, İbrahim Suresi 39. ayet, Enbiya Suresi 85. ayet, Meryem Suresi 54. ayetlerinde bu isim geçmektedir.

9/14/2013

Elektrik Faturası Geri Ödemeleri İçin Hangi Yol İzlenir

  Hiç yorum yok
Elektrik Faturası Geri Ödemeleri
Elektirik Faturası Kesilen Bedellerin Geri Ödenmesi, Elektirik Faturasındaki Bedelleri Geri Almak İçin Ne Yapılmalı

Haksız kazanç olarak nitelendirilen bankalardan sonra bu kez elektirik faturalarındaki Bedellerde geri ödenmeye başlıyor.

''Anayasa ve kanunlara aykırı olarak abonelerden alınan 5 kalem bedelin tüketicilere geriye dönük iadesine karar verildi. Bu kararla tüketiciler her faturalarında ortalama yüzde 30 civarında fazladan ödenen bedelleri geriye dönük olarak alabileceklerdir''
Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti' tarafından başvurusu haklı bulunan Avukat Muhammet Kadir Karaçelebi için lehine verilen karar emsal niteliğindedir, tüm tüketiciler haklarını kendilerinden tahsil edilen bedeller ile söz konusu bedellere kesinti yapıldığı tarihten bu yana ödenen ücretlerin yasal faizi ile birlikte bu kararı örnek göstererek alabilirler....
Elektrik faturasındaki tüketiciye iade edilmesine karar verilen 5 bedel : (Bunlara sayaç değişim bedelini de eklemek gerek)
1-kayıp kaçak bedeli,
2-dağıtım bedeli
3-personel satış hizmet bedeli,
4-personel sayaç okuma bedeli
5-iletişim sistemleri bedeli
Vatandaşlar ikamet ettikleri illerde; Sanayi il Müdürlüklerine, ilçe ve kaymakamlarda ki Tüketici Hakem Heyetlerine, hiçbir bedel ve bilirkişi ücreti de ödemeden faturalarındaki kayıp kaçak bedelinin tespitini ve kendilerine iade edilmesini isteyebilirler.

Elektiriğin indirimli saatlerini öğrenmek için tıklayınız..!

9/11/2013

Sevgiliye Takılan İlginç Komik Duygusal Romantik Lakaplar

  295 yorum
sevgililerin romantik lakapları
Kız Ve Erkek Sevgiliye Takılan Lakaplar

Tüm yaşam boyunca nazımızın geçtiği ve çok sevdiğimiz kişiye türlü türlü iltifatlar niteliğinde lakaplar takılmıştır.
Aşağıda sevgililerin birbirine hayatta en çok hoşlandığı ve sevdiği şeylerin isimleri ile hitap ettiği sözleri sıraladık. Aynı zamanda bu isimler sevgililerin birbirine taktığı lakapta olmaktadır.

Sevgiliye Hitap Sözleri Lakaplar:
Aşkım, Canözüm,
Şekerim, Canım,
Canparem, Rüyam,
Kainatım, Prensesim,
Tatlım, Tatlış,
Tatlışkom, Kuşum,
Ürkek güvercinim,
Biriciğim, Nefesim,
Mis kokulum,
Tontişim, Efem,
Ciğerim, Hasretim,
Körpe kuzum, Şahikam,
Zeytin gözlüm,
Ahududum, Kara gözlüm,
Ayyüzlüm, Gece yıldızım,
Gecemin Yıldızı,
Sevdiceğim, Sevdam,
Sevdalım, Lolipopum,
Arı mayam, Şirinem,
Kır çiçeğim, Papatyam,
Didoşum, Fıstığım,
Hayatım, Güzelim,
Cazibem, Manolyam,
Dahiyanem, Sebebim,
Servetim, Altın Saçlım,
Sen eşittir ben,
Güneşim, Talihim,
Kadife tenlim,
Cesur yüreklim,
Acarım, İtoşum,
Pamuk şekerim,
Gizli bahçem,
Sultanım, Sarı papatyam,
Minnoşum, Tontonum,
aşk böceğim,
Göz kamaştıranım.

D Harfiyle Başlayan Arapça Kökenli Kız Çocuğu İsimleri ve Anlamları

  Hiç yorum yok
D Harfiyle Arapça Kız İsimleri
Arapça Kökenli D Harfiyle Başlayan Güzel Anlamları Olan Kız Çocuğu İsimleri

D harfiyle başlayan ve anlamı güzel olan pek bir isim bulamadık. Arapça kökenliden ziyade daha çok D harfiyle başlayan kız isimleri Farsça ve Türkçe isimler, Arapça isimlerden daha fazla.
İlerleyen zamanda inşallah farsça ve Türkçe isimleride yayınlamaya çalışacağız.

Arapça Kökenli D Harfiyle Başlayan Kız Çocuğu İsimleri ve Manası:
DAİME isminin anlamı: Sürekli sonsuz manasındadır.
DEFİNE isminin anlamı: Define isminin 2 anlamı vardır. Bunlardan biri tahmin edeceğiniz gibi 1.anlamı; toprak altına gömülmüş para veya değerli şeyler. 2.anlamı;Değerli önemli, az bulunur nitelikteki kimse manasına gelir.
DİRAYET isminin anlamı: Zekâ bilgi ve kavrayış manasındadır.
DÜRNEV isminin anlamı: Yeni inci manasına gelmektedir.
DÜRRÜŞEHVAR isminin anlamı: Padişahlara yaraşır değerde inci manasına gelmektedir.

C Harfiyle Başlayan En Güzel Manalı Anlamlı Arapça Kız Çocuğu İsimleri

  1 yorum
C Harfiyle Anlamlı Kız İsimleri
Anlamı Güzel C Harfiyle Başlayan Arapça Kökenli Kız Çocuğu İsimleri

Büyüklerimiz her zaman "isim bir boncuk ne koyarsan koy" der. Fakat olay bu kadar basit değildir. Bir çocuğa isim konurken karakterinide düşünmek gerekir.
Aşağıda C harfiyle başlayan Arapça kökenli olan ve anlamları güzel kız isimlerini sıralıyoruz. C harfiyle başlayan arapça kökenli kız isimlerinden çok fazla sayıda yok, bunun sebebi bazı isimlerin manalarının hoş olmadığı içindir. Manaları güzel olanları sıralıyoruz. Umarız faydalı oluruz.

C Harfiyle Başlayan Arapça Köklü Kız İsimleri ve Anlamları:
CUDİYE isminin anlamı: Cömert eli açık manasındadır.
CEYDAHAN isminin anlamı: Uzun boyunlu ve güzel kadın manasını taşır.
CEYDA isminin anlamı: Ceyda isminin 2 manası vardır. Bunlardan 1.anlamı; uzun boyunlu ve güzel kadın. 2.anlamı; yararlı herkese iyilik yapan manasındadır.
CEMİNUR isminin anlamı: Çok nurlu aydınlık kimse anlamındadır.
CANÖZLEM isminin anlamı: Gerçekten özlenen kişi manasındadır.
CANÖZEN isminin anlamı: Gerçek hakiki dost olan kişi manasını taşır.
CANİPEK isminin anlamı: Özü ipek gibi tertemiz olan kişi manasına gelir.
CALİBE isminin anlamı: Kendine çeken celbeden çekici manasına gelir.

9/10/2013

B Harfi İle Başlayan En Güzel Arapça Kız Çocuğu İsimleri

  Hiç yorum yok
B Harfi İle Kız İsimleri
B Harfiyle Başlayan Anlamı Güzel Kız Çocuğu İsimleri ve Manaları

Sayfamızda en güzel manaya sahip olan kız çocuğu isimlerini aşağıda sıralıyoruz. Bir çocuğa isim koyarken o çocuğun karakterinide düşünerek anne ve babaların dikkatli davranarak ve büyük özen göstererek isim seçmeleri gerekmektedir. Biz anlamları güzel olan arapça kökenli kız isimlerini yazıyoruz, ancak kulağa hoş gelen isim kişiden kişiye farklılık göstereceği için herkesin zevki farklı olabileceği için biz isimleri anlamlarına yani manalarına özen gösrerek seçtik.

B Harfiyle Başlayan Kız Çocuğu İsim ve Manaları:
BARİA isminin anlamı: Güzel, tam, mükemmel, üstün manasına gelir.
BEDİA isminin anlamı: Güzellik, üstün değerli olan, beğenilen, değeri bilinen yeni şey, estetik değeri yüksek sanat eseri manasına gelir.
BEDİRNİSA isminin anlamı: Ay gibi güzel kadın manasını taşır.
BEHİCE isminin anlamı: Şen, güzel, güler yüzlü, şirin manasını taşır.
BEHNANE isminin anlamı: Behnane isminin 2 anlamı vardır. 1.anlamı; iyi huylu kadın. 2.anlamı; güler yüzlü kadın manasına gelir.
BERİA isminin anlamı: Olgunluk ve güzelliğiyle akranlarından üstün sevgili, kadın manasını taşımaktadır.
BETÜLAY isminin anlamı: Namuslu, iffetli, ay gibi güzel kadın manasındadır.
BEYZA isminin anlamı: Beyza isminin 2 manası vardır. Bunlardan 1.anlamı; Daha ak, çok beyaz. 2.anlamı; günahtan kaçınmış, günahla kirlenmemiş manasına gelir.
BUĞLEM isminin anlamı: Buğlem isminin manası kesinleşmemiş olduğu halde Cenneti Müjdeleyen Melek manasına gelmekte. Ancak yinede dip not olarak bu ismin manası kesinlik kazanmadığını hatırlatmak isteriz.

9/09/2013

A Harfi İle Başlayan En Güzel Arapça Kız İsimleri

  Hiç yorum yok


 A Harfi İle Kız İsimleri
A Harfiyle Başlayan Anlamı Güzel Kız Çocuğu İsimleri ve Manaları

Türkiye'de kız bebeklerine konan isimlerin bazıları Arapça kökenli, bazıları Moğol kökenli, bazıları İbranice kökenli, Bazıları Farsça kökenli, bazıları Türkçe'dir. Bazı isimlerde iki kökenli olsada kız çocuğuna konan isimlerdir.
Biz bu sayfamızda Arapça kökenli olan anlamlarına özen göstererek A harfi ile başlayan kız çocuğuna isim araştırdık ve yayınlıyoruz. İsim kişinin bir ömür taşıyacağı oldukça önemli bir olaydır. Bu nedenle Aileler çocuklarına koyacakları isimleri özenle seçmeledirler. İsimlerin manası ne anlama geldiği son derece önemlidir. Çocuk bu ismi sadece taşımakla kalmayacak, karakteride o yönde gelişecektir. Bebek bekleyen anne ve baba adayları gerek kız çocuğuna olsun ve gerekse erkek çocuğuna olsun isim koyarken son derece titiz davranmalıdır. Bizde isim konusunda yardımcı olmak için anlamına özen göstererek seçmece isimleri aşağıda sıralıyoruz.

Kız Çocuğuna En Güzel Manada İsimler:
ADİLE isminin anlamı: Adalete uygun iş yapan kişi
ADNİYE isminin anlamı: Cenetlik kişi
AFİFE isminin anlamı: iffetli, temiz, namuslu kadın
AĞNİYA isminin anlamı: gözü ve gönlü tok, manevi zenginliğe sahip kişi yada kişiler
AHİLLA isminin manası: sadık, halis ve candan dost
AHSEN isminin manası: çok güzel, en güzel
AKİFE isminin anlamı: Çok ibadet eden kişi
AKMER isminin anlamı: Ay gibi yüz aydınlık
ABŞAR isminin anlamı: Şelale
ACER isminin anlamı: Hz. İsmail'in Annesinin Adıdır.
AHLA isminin anlamı: Çok tatlı ve pek şirin
AHRA isminin anlamı: Daha layık münasip ve uygun
AİŞE (AYŞE) isminin anlamı: Peygamber efendimizin hanımlarından birinin ismidir. Aişe isminin anlamı Rahat yaşam süren bolluk içinde yaşayan manasına gelir.
AKİFE isminin anlamı: İki anlamı olan bu ismin 1. anlamı; Bir şey üzerinde azimle duran sebatlı kararlı 2. anlamı; İbadet eden hanım ibadet eden ibadetle uğraşan kadın manasına gelir.
AMİNE isminin anlamı: Amine isminin 3 anlamı vardır bulardan 1. anlamı; inanılır güvenilir. 2. anlamı; Sakıncasız ve tehlikesiz. 3. anlamı; yüreğinde korku olmayan korkusuz manalarını taşımaktadır.
ANDELİP isminin anlamı: Bülbül manasına gelmektedir
ARZİYE isminin anlamı: Toprakla ilgili ve topraktan yetişen manasına gelir.
ASİME isminin anlamı: Asime ismi aynı zamanda Asıma olarakta konulabilir. Asima isminin 2 anlamı vardır. 1. anlamı; günahtan haramdan çekinen. 2. anlamı; namuslu ve iffetli manasına gelir.
ATİKE isminin anlamı: Atike isminin 5 anlamı vardır. Bunlardan 1. anlamı; Eski, 2. anlamı; özgür. 3.anlamı; soylu. 4.anlamı; güzel genç kız dır. 5.anlamı ise Kureyş kabilesinden Zeyd B. Amr'ın kızıdır. Hicretten önce islam dinini kabul etmiştirve Medineye hicret edenler içindedir. Hz. Ebu Bekir'in oğlu Abdullah ile evlenmiş ve Abdullah Taif'te şehid edilince Hz. Ömer ile evlenmiş. Hz. Ömer şehid olunca, Zübeyr B. El-Avvam ile evlenmiş ve oda şehid olunca bu kez Hz. Hüseyin ile evlenmiş. Hz. Hüseyinde şehid edilince, Atike Şehid Zevcesi olarak anılmıştır.
AYCAN isminin anlamı: Aycan isminin 2 anlamı vardır bunlardan 1.anlamı; İç aydınlık, 2.anlamı; Ey sevgili manasına gelir.
AZZE isminin anlamı: Şerefli saygıdeğer manasına gelir.

İllerdeki Açıköğretim AÖF Büro Adresleri

  Hiç yorum yok
AÖF Büro Adresleri
İl İl Açıköğretim AÖF Büroları Adresleri

Açıköğretim öğrencilerinin Eskişehire gitmeden bir takım işlemlerini yapabilecekleri AÖF büroları mevcuttur. İkamet ettiğiniz ildeki Açıköğretim Bürolarına dekanlığın belirlediği mesai saatleri içinde gitmeniz ile Eskişehir'e gitmeden işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Ayrıca açıköğretime kayıtlı olan öğrenciler her türlü sorun ve öğrenci işleri için Açıköğretim etkileşim merkezinin çağrı merkezi telefonu 444 10 26 numarasınıda arayabilirler.

Açıköğretim Bürolarının Adresleri:

Açıköğretim Adana-Toros bürosu adresi: Ziyapaşa mahallesi 67053. sokak no:2/A İmren Apt. Zemin Kat (Ortadoğu Hastanesi Yanı) 01140 Seyhan
Açıköğretim Adana-Seyhan bürosu Adresi: Reşatbey Mh. 62010 Sk. No:16 Harun Demir Apt. Zemin Kat Seyhan
Açıköğretim Adıyaman bürosu Adresi: Turgut Reis Mah. İstiklal Cad. Eski PTT Yanı No: 32/B
Açıköğretim Afyonkarahisar bürosu Adresi: Dervişpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi No:53/B Eski Devlet Hastanesi Karşısı 03200
Açıköğretim Ağrı bürosu Adresi: Leylak Pınar Mah. Şahin Sok. Ulutaşlar Apt. Zemin Kat No:2
Açıköğretim Amasya Bürosu Adresi: Hacılar Meydanı Mah. H. Nihal Atsız Cad. Sarıköşk Apt. No: 53/9
Açıköğretim Ankara-Cebeci Bürosu Adresi: Cemal Gürsel Bulvarı Kutlugün Cad. Sevil Sok. No: 16/9 Cebeci
Açıköğretim Ankara-Anıttepe Bürosu Adresi: Anıttepe Mah. Kubilay Sok. No: 18/9 Tandoğan
Açıköğretim Ankara-Aydınlıkevler Bürosu Adresi: İrfan Baştuğ Bulvarı Şehit Mustafa Baş Cad. Gence Apt. No: 5/B-C Aydınlıkevler
Açıköğretim Ankara-Sincan Bürosu Adresi: Atatürk Mah. Şehit Adil Arınmış Sokak No:7/A-B 06930 Sincan
Açıköğretim Antalya-Falez Bürosu Adresi: Altındağ Mah. 161. Sok. No: 9 (Güllük Ring Oteli Arkası)
Açıköğretim Antalya-Kaleiçi Bürosu Adresi: Yüksekalan Mahallesi Mevlana Caddesi Ercan Apt. No:67/A 07040 MURATPAŞA
Açıköğretim Artvin Bürosu Adresi: Cumhuriyet Cad. Türkocağı Sok. No: 12 Kat: 1
Açıköğretim Aydın Bürosu Adresi:  Cumhuriyet Mah. Çine Cad. No: 24/A
Açıköğretim Balıkesir Bürosu Adresi: Atatürk Mah. Bandırma Cad. No: 36
Açıköğretim Bilecik Bürosu Adresi: Gazi Paşa Mah. Ahmet Bey Sok. No:17/A
Açıköğretim Bingöl Bürosu Adresi:  Yenişehir Mah. Eski Hastane Cad. Balkent Apt. No: 18/C
Açıköğretim Bitlis Bürosu Adresi: Atatürk Mahallesi Feyzullah Ensari Cd. Askerlik Şb. Karşısı Kat:1 No:2
Açıköğretim Bolu Bürosu Adresi: Tabaklar Mh. Hattat Emin Barın Cd. Hayal Apt. No:27/1
Açıköğretim Burdur Bürosu Adresi: Burç Mah. Kışla Cad. No: 33/A (Ziraat Odası Karşısı)
Açıköğretim Bursa-Nilüfer Bürosu Adresi: Fethiye Mah. Mudanya Cad. No: 327 Solukçu İş Merkezi Zemin Kat (Hamitler-Fethiye Ray İstasyonu Karşısı) Nilüfer
Açıköğretim Bursa-Osmangazi Bürosu Adresi: Hacıilyas Mah. Ulubatlı Hasan Bulvarı No:106 (Ankara yolu Adliye Sarayı altı) 16200 Osmangazi
Açıköğretim Çanakkale Bürosu Adresi: Cevatpaşa Mah. Mehmet Akif Ersoy Cad. Nergis Apt. No: 3/1 (Büyük Truva Oteli Karşısı)
Açıköğretim Çankırı Bürosu Adresi: Yeni Mah. İsmail Hakkı Karadayı Cad. Sevgi Apt. No: 2/C
Açıköğretim Çorum Bürosu Adresi: Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi Ermumcu Apartmanı 127/D
Açıköğretim Denizli Bürosu Adresi: Altıntop Mah. 858 Sok. No:10/B
Açıköğretim Diyarbakır Bürosu Adresi: M. Akif Ersoy Cad. Eğitim Durağı (Milli Eğitim Müdürlüğü Yanı) 21010 Şehitlik
Açıköğretim Edirne Bürosu Adresi: Eski İstanbul Cad. Bakkal Eyüp Çeşme Sok. Geçit Apt. Zemin Kat No: 2-3
Açıköğretim Edirne-Keşan Bürosu Adresi: Yukarı Zaferiye mah. Anafartalar Cad. Emre Apt. No:13 Keşan
Açıköğretim Elazığ Bürosu Adresi: Üniversite Mah. Zübeyde Hanım Cad. No: 124/D (Karayolları Karşısı)
Açıköğretim Erzincan Bürosu Adresi: Atatürk Mah. Nerim Tombul Cad. 365. Sok. No: 7/1
Açıköğretim Erzurum Bürosu Adresi: Aşağı Yoncalık Mh. Şahbender Sk. No:1 Pirimoğlu Apt. Taş Ambar Karşısı 25100
Açıköğretim Eskişehir Bürosu Adresi: Yenibağlar Mah. Üniversite Cad. No:160 26170
Açıköğretim Gaziantep Bürosu Adresi: Kavaklık Mah.Kavaklık Cad. No:8  (Mehmetçik İlköğretim Okulu Karşısı) 2706 Şahinbey
Açıköğretim Giresun Bürosu Adresi: Çıtlakkale Mahallesi Atatürk Bulvarı No:121 (Valilik Yanı)
Açıköğretim Gümüşhane Bürosu Adresi: Karşıyaka mah. Osmanbey Cad. Kılıç Apt. No:21
Açıköğretim Hakkari Bürosu Adresi: Dağgöl mh. Çevre Yolu Seven Apt No: 3 Zemin Kat Şehit Selehattin İlköğretim Okulu Yanı
Açıköğretim Hatay Bürosu Adresi: Ürgenpaşa Mah. Şehit Mehmet Duran Cad. Tuba Apt. No: 17/A (Ticaret Lisesi Karşısı)
Açıköğretim Isparta Bürosu Adresi: Turan Mah. Eski Sümerbank Cad. Mülk Apt. No: 16/1
Açıköğretim Mersin-Yenişehir Bürosu Adresi: Cumhuriyet Mah. İsmet İnönü Bulvarı Tunca Sitesi altı No: 79/A 33110
Açıköğretim Mersin-Akdeniz Bürosu Adresi: Turgut Türkalp Mah. Akbelen Cad. 79011 Sok. No:15 33090 Toroslar / MERSİN
Açıköğretim İstanbul-Avcılar Bürosu Adresi: Üniversite Mahallesi Komiser Sokak No:7 34320 Avcılar
Açıköğretim İstanbul-Aksaray Bürosu Adresi: Cerrahpaşa Cad. Sancaktar Müezzin Sok. No: 2 Aksaray
Açıköğretim İstanbul-Beşiktaş Bürosu Adresi: Süleyman Seba Cad. Refik Osman Top Sok. No: 2 Beşiktaş
Açıköğretim İstanbul-Ümraniye Bürosu Adresi:  İstiklal Mah. 19 Mayıs Cad. Erkul Apt. No: 3/1-2 Ümraniye
Açıköğretim İstanbul-Bahçelievler Bürosu Adresi: Talatpaşa Cd. No:9 Bahçelievler
Açıköğretim İstanbul-Kadıköy Bürosu Adresi: Eğitim Mahallesi Kasap İsmet Sokak No:15 34722 Kadıköy
Açıköğretim İstanbul-Kartal Bürosu Adresi: Atalar Mah. Beyaz Köşk Cad. Sebil Sok. No: 3 Kartal
Açıköğretim İstanbul-Mecidiyeköy Bürosu Adresi: Mecidiyeköy Mah. Selahattin Pınar Caddesi Darcan Sokak No:6/A 34387 Mecidiyeköy
Açıköğretim İstanbul-Ataköy Bürosu Adresi: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. 3. Sok. No:10-12 34188 Şirinevler
Açıköğretim İstanbul-Fatih Bürosu Adresi: Molla Gürani Cad. Uygar Sok. No:25 / A 34093 Fındıkzade
Açıköğretim İzmir-Bornova Bürosu Adresi: Mansuroğlu Mah. Dumlupınar Cad. 269/3-4 Sok. No: 5 Avrupa-2 Apt. Zemin Kat Bornova
Açıköğretim İzmir-Konak Bürosu Adresi: Mithatpaşa Cad. No:520 Yalı Durağı 35280 - Konak/İZMİR
Açıköğretim Kars Bürosu Adresi: Pazar Cad. Atakent Sitesi A Blok Kat: 1 No: 1
Açıköğretim Kastamonu Bürosu Adresi: İsfendiyar Mh. 125. Yıl Atatürk Cd. Nilüfer Apt A Blok No:15/A
Açıköğretim Kayseri-Erciyes Bürosu Adresi: Serçeönü Mah. Saray Cad. Erciyesevler Altı A Blok 7/19 Kocasinan / KAYSERİ
Açıköğretim Kayseri-Kocasinan Bürosu Adresi: Gevhernesibe Mah. Gök Sok. Bursalı Apt. No. 8/A Kocasinan-KAYSERİ
Açıköğretim Kırklareli Bürosu Adresi: Karakaş Mah. 100. Yıl Cad. No: 22/A
Açıköğretim Kırşehir Bürosu Adresi: Yenice Mah. Atatürk Bulvarı Serhat Apt. A Blok Zemin Kat No: 11
Açıköğretim Kocaeli-İzmit Bürosu Adresi: Mehmet Ali Paşa Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:59 İzmit
Açıköğretim Kocaeli-Gebze Bürosu Adresi: Köşklüçeşme Mah. 554. Sokak No:5 Gebze
Açıköğretim Konya-Meram Bürosu Adresi: Şeysadrettin Mah. Amberreis Cad. Funda Apt. No: 7/B
Açıköğretim Konya-Selçuklu Bürosu Adresi: Yazır Mah. Sayılan Sok. No:12/A    
Açıköğretim Kütahya Bürosu Adresi: Servi Mah. Okur Sok. Katre Apt. A-2 Blok Zemin Kat
Açıköğretim Malatya Bürosu Adresi: Hacıapdi Mah. Zapçıoğlu Cad. Şahin Apt. Zemin Kat No:48
Açıköğretim Manisa Bürosu Adresi: Topçu Asım Mah. İzmir Cad. No: 196/A
Açıköğretim Kahramanmaraş Bürosu Adresi: Bahçeli Evler Mah. Trabzon Bulvarı Hasel Apt (116). Zemin Kat No:3 46060
Açıköğretim Mardin Bürosu Adresi: Kültür Cad. Kültür İşhanı No: 1-2-3 (Karayolları Arkası) Yenişehir
Açıköğretim Muğla Bürosu Adresi: Emir Beyazıt Mah. Turgutreis Cad. No: 7 Seyfi Ülkümen Apt. Kat: 1/3 (Zeybek Sineması Yanı)
Açıköğretim Muş Bürosu Adresi: Hürriyet Mah. 19. Sk. İnci Kent Koop. Kat:1 No:1 (Sanat Okulu Motor Bölümü Arkası)
Açıköğretim Nevşehir Bürosu Adresi: Yeni Mah. Lale Cad. No: 2/D (Belediye Karşısı)
Açıköğretim Niğde Bürosu Adresi: Çayır Mah. Yuva Sok. Kahraman Apt. No: 5-6
Açıköğretim Ordu Bürosu Adresi: Düz Mah. Santral Sok. No: 6
Açıköğretim Rize Bürosu Adresi: Eminettin Mah. Atatürk Cad. SSK Müdürlüğü Karşısı Akçaylar Apt. Kat: 1
Açıköğretim Sakarya Bürosu Adresi: Cumhuriyet Mh. Tül Sk. No: 47 (Atatürk İlköğretim Okulu Arkası)
Açıköğretim Samsun Bürosu Adresi: İstasyon Mahallesi Saadet Caddesi No: 125 İlkadım
Açıköğretim Siirt Bürosu Adresi: Bahçelievler Mah. Şehit A. Gaffar Okkan Cad. Bilim 4 Apt. Zemin Kat
Açıköğretim Sinop Bürosu Adresi: Yeni Mah. Yüksek Kaldırım Sok. No: 37/4
Açıköğretim Sivas Bürosu Adresi: Çayyurt Mah. Mevlana Cad. Güzelevler Apt. Zemin Kat No: 11
Açıköğretim Tekirdağ Bürosu Adresi: Yüzüncüyıl Mah. Gökemre Sok. Bulvar Apt. No: 3/A
Açıköğretim Tokat Bürosu Adresi: Gülbahar Hatun Mah. Plevne Cad. Cumhuriyet Apt. No: 8
Açıköğretim Trabzon Bürosu Adresi: İnönü Mah. Yavuz Selim Bulvarı Cumhuriyet Apt. No: 283/A
Açıköğretim Tunceli Bürosu Adresi: Moğultay Mah. Cumhuriyet Cad. İpek Apt. Zemin Kat No:2 62000
Açıköğretim Şanlıurfa Bürosu Adresi: İpekyol Mah. 1911. Sok. Gül Sitesi A Blok 2/B Nolu İşyeri 63050
Açıköğretim Uşak Bürosu Adresi: Ünalan Mah. Yiğit Sok. No: 10 Erdem Apt.
Açıköğretim Van Bürosu Adresi: Bahçıvan Mah. Zübeyde Hanım Cad. Van Loft-1 Apt. No:79 (Kız Meslek Lisesi Yanı)
Açıköğretim Yozgat Bürosu Adresi: Atatürk Cad. Terminal Arkası Avşar Sitesi No: 1
Açıköğretim Zonguldak Bürosu Adresi: Yayla Mah. İhsan Soyak Sok. No: 5
Açıköğretim Aksaray Bürosu Adresi: Meydan Mah. Cumhuriyet Bulvarı(30 metrelik yol üzeri) Şelale Apt. B Blok Zemin Kat No: 104/A
Açıköğretim Bayburt Bürosu Adresi: Cumhuriyet Cad. Pönserek Sok. Bilsen Apt. No:2/B (Bayburt İlköğretim Okulu Yanı)
Açıköğretim Karaman Bürosu Adresi: Ahi Osman Mah. 33. sok No 4
Açıköğretim Kırıkkale Bürosu Adresi: Çalılıöz Mah. 447. Sok. Yıldız Apt. No: 19/B
Açıköğretim Batman Bürosu Adresi: Cumhuriyet Mahallesi 5. Cadde No:36/B (İlçe Otogar Karşısı) 72050
Açıköğretim Şırnak Bürosu Adresi: Cumhuriyet Mah. Şırnak İş Merkezi Kat 3 No: 310
Açıköğretim Bartın Bürosu Adresi: Kemerköprü Mah. 1 Nolu Çevreyolu Akmazlar Pırlanta Sitesi B BLok No: 5-6
Açıköğretim Ardahan Bürosu Adresi: Karagöl Mah. Kazım Karabekir Cad. Kayatürkler Apt. No:20/B 75000
Açıköğretim Iğdır Bürosu Adresi: Söğütlü Mah. Şamil cad. Kültür sok. no:10/A
Açıköğretim Yalova Bürosu Adresi: Adnan Menderes Mah. Şehit Yaşar Kuş Cad. Kralpark Apt. No:12/9   77200  
Açıköğretim Karabük Bürosu Adresi: Hürriyet Caddesi Mustafa Ersöz İşhanı Zemin Kat No:44 78100
Açıköğretim Kilis Bürosu Adresi: Yaşar Aktürk Mah. Postane Sok. No: 4/A
Açıköğretim Osmaniye Bürosu Adresi: Raufbey Mah. 9541 Sok. No:23/A 80010 
Açıköğretim Düzce Bürosu Adresi: Kültür Mh. Mehmet Akif Cad. No: 37/A 81010
Açıköğretim Lefkoşa Bürosu Adresi: Bedrettin Demirel Cad. No: 101

AÖF ile ilgili öğrenmek istediklerinize ulaşmak için, Arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi Adres Telefon Numaraları

  Hiç yorum yok
Açıköğretim Fakültesi Adresleri
Açıköğretim Fakültesi Telefonu ve Öğrenci İçin Önemli Bilgiler

Bir çok ziyaretçimizden gelen istek üzerine Açıköğretim iletişim bilgileri ve telefon numaralarını yayınlıyoruz. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin adresi: Yunus Emre Kampüsü, Tepebaşı Posta Kodu 26470 Eskişehir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin basın ve halkla ilişkiler telefon numarası: 0 222 335 05 81 / 2776. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin Fax Numarası: 0 222 320 07 58. Açıköğretim Etkileşim Merkez Numarası: 444 10 26.

Yukarıdaki bilgilere ilaveten, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenci belgesi nasıl alınır, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi askerlik tecil işlemleri nasıl yapılır, yabancı ülkelerce istenen öğrenci belgeleri ve diğer belgeler nasıl onaylanır, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi büro sınav merkezi ve kişisel bilgi değişiklikleri nasıl yapılır, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yeniden öğrenci kimlik veya tanıtım kartı düzenlemesi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ders kitaplarının dağıtımı, kayıt silme, önlisans yazısı, başarı belgesi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi mezuniyet ve sonrası işlemler, diploma, lisans bölümünde okurken önlisans diploması alınması, yeniden lisans ve önlisans diploması düzenlenmesi, not durum belgesi (transkript), ders içerikleri (müfredat), onur ve yüksek onur belgesi bilgilerine ulaşabileceğiniz linki veriyoruz.
Yukarıdaki açıköğretimin merkez büro ve AÖF bürolarının verdiği hizmet bilgilerine ulaşmak için lütfen Arama bölümünü kullanabilirsiniz..!