Kolay 5 Çayı Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Pratik 5 Çayı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Kolay Pratik Kurabiyeler, Ekonomik 5 çayı Kurabiyeleri, 5 Çayı Kurabiye pişirilişi, 5 Çayı kurabiye yapılışı.
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiyenin Malzemeleri:
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı haşhaş
2 adet yumurta (birinin sarar ısı üserine sürülecek)
1 su badağı un
1 su bardağı mısır unu
bir tutam tuz
yarım çorba kaşığı çörek otu
çeyrek paket margarin
yarım su bardağı bardağı sıvı yağ
haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Yapılışı:
Yoğurma kabına; margarini, çörek otunu, haşhaşı, yumurtayı, tuzu ve sıvı yağını koyup karıştırın.
Daha sonra kabartma tozunu, unu ve mısır ununu ilave edip kıavmında hamur yapın. (kulak memesi kıvamı)
Yoğurup kıvama gelen hamurdan parçalar alıp şekillendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, margarinle yağlanmış tepsiye dizin ve 175 derece sıcaklıktaki fırında fişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder