9/09/2021

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme 2013

  Hiç yorum yok
2013 Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları
Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Kılavuzu

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2013 Yılı Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme kılavuzunu kurumun resmi internet sitesi http://www.sgk.tsk.tr/ adresinde yayımladı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'na; elektrikçi, kurbağa adam, motorcu, muhafız, porsun, sıhhiye, telsizci ve topçu sınıflarında görevlendirilmek üzere uzman erbaş/er alımları yapılacak.
Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımları giriş koşulları:
1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
2- En az lise veya dengi okul mezunu olmak
3- 01 ocak 2013 tarihi itibarıyla yirmibeş (25) yaşını bitirmemiş olmak. (01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olanlar başvurabilir)
4- 24 mayıs 2013 tarihi itibarıyla terhislerine 6 ay veya daha az süre kalmak veya terhisi üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olmak.(25 mayıs 2010 tarihinden sonra terhis olanların başvuruları kabul edilecektir)
5- Halen askerlik hizmetini sürdürenler için uygun nitelik belgesi almak.
6- Yapılacak yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi, uygulamalı sınav ve mülakat sınavında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.
7- Yüzerbirliklerdeki sınıflara başvuracak adaylar için yapılacak yüzme testinde başarılı olmak.
8- Yaptırılacak güvenlik soruşması olumlu sonuçlanmak.
9- Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak.
10- Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.
11- Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.
12- Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı askeri ceza kanununun 148.inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.
13- Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş veya askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.
14- Boy-kilo standartları (en az 164 cm) içinde olmak ve ön sağlık muayenelerinde aranılan niteliklere sahip olmak.
15- Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı tarafından sevk edilecek Asker Hastanelerinden “Sağlam, Uzman Erbaş Olur.” kararlı sağlık raporu almak, ayrıca sınıf özelliklerine göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde belirtilen koşulları karşılamak.
Aşağıdaki linkten elektrikçi, kurbağa adam, motorcu, muhafız, porsun, sıhhiye, telsizci ve topçu sınıflarında görevlendirilecek uzman erbaşlar için başvuru şartları ve giriş koşulları yer almaktadır.
Sahil Güvenlik Komutanlığına Uzman Erbaş Alımları Giriş koşulları hakkında kapsamlı (detaylı) bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
http://www.sgk.tsk.tr/baskanliklar/personel/personel_alimlari/uzman_erbas/uzman_erbas.asp

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder