10/31/2012

Evcilleşmiş Yabani Serçeler

  Hiç yorum yok
elden yemek yiyen kuşlar
Lokantada Serçelerle Beraber Yemek...

Senenin birinde Ankara'da Çankaya taraflarında hastane dönüşü bir lokantaya girmiştik.
Ne yiyeceğimize karar verdikten sonra yemeğimizi sipariş ettik.
Daha sonra yemeklerimiz geldiğinde gözlerime inanamadım.! bildiğimiz yabani serçeler bizimle birlikte yemek masasına geldiler ve bizimle birlikte yemek yediler.
Ben bu görüntüyü hemen kaydetmek istedim ve telefona kaydedebildiğim kadar kaydettim.
Şimdi bu görüntüyü sizlerle paylaşıyorum. Bu videoyu daha önce bir siteyede yollamıştım ama şu an hangi siteye yolladığımı hatırlamıyorum. Neyse videomuzu izleyelim..:)))

İnsan Elinden Balık Yiyen Martılar

  Hiç yorum yok
teknede elden balık yiyen martı sürüsü
Çanakkale Koylarında Martıların Balık Ziyafeti

Sene 2011 yer Çanakkale.
Bir okul grubuyla gittiğimiz turda yat gezisi yapmaya karar vermiştik. Öğrenciler, öğretmen arkadaşlar ve veliler hep birlikte yat gezisine çıktık. Gittiğimiz koylarda mükemmel güzellikler vardı. Ancak öyle bir an olmuştuki arkadaşımızın biri bu güzel olayı telefonunun kamerasına çekmişti. Yatta yemek zamanı geldiğinde ikram edilen sınırsız balık ziyafetine martılarda dahil olmuştu.
Bende o görüntüden kısa bir kısmı yayınlıyorum. umarım beğenirsiniz.
İşte o güzel an olan telefon kaydıyla martıların insanların elinden yedikleri balık ziyafeti. İyi seyirler.

10/27/2012

liseli kızların küfürleri küfür eden geç kızlar

  Hiç yorum yok
ağzı bozuk gençlik
Genç Kızlardaki Moda Cümleler Küfür...

Son yıllarda nerde ne zaman bir liseye giden genç bir kız görsem ilk önce ''aaa ne kadar hanım iyi bir kıza benziyor'' diyorum ama birde o kız konuşmaya başlayınca kusasım geliyor.
Çağımız nereye gidiyor nerde kaldı o güzelim hanım hanımcık liseli kızlar.
Şimdi başımı nereye hangi kıza çevirsem onun ettiği küfürleri en arsız erkek bile etmez.
Bu çok tiksindirici bir davranış.
Zaten sağolsun şimdiki nesil türkçe diye birşey bırakmadı birde üstüne üstlük ahlaksızlaştıda.
Erkeğe bile yakışmayan küfürleri genç kızlar ediyor hoşmu oluyor yani bu?
Bir genç kendine bu tür çirkin sözleri yakıştırabiliyorsa ne deyim ben artık.. Bu çirkin sözleri kendine yakıştırabilen bir kız karaktersiz, şahsiyetsiz çirkin biridir zaten ve bunuda ortaya bu şekilde koyuyor.

Halbuki o pırıl pırıl genç kızlar edeplerini takınsa ağızlarından güzel cümleler yada kelimeler çıksa o güzelliklerine çok daha fazla güzellik ekleyecekler haberleri yok.

Bu tür çirkinlikleri konuşan bir kızla hiç kimse ne evlenir nede evliliğin E'sini düşünür. Eğlenilecek kız olup çıkar, hayatlarında hiç bir zaman ciddi bir ilişkileride olmaz.

Edep haya kalmayan topluma sayelerinde kavuşuyoruz Allah sonumuzu hayır eyleye...

Erkeler hakkındada bir başka yazımda konuya değineceğim onlarda az değiller hani... neyse şimdilik bu kadar.

Sevgiyle Kalın...!

10/21/2012

hayvanlara neden aşı yapılmalı, aşının önemi

  Hiç yorum yok
hayvanlara hangi aşılar
Kadi köpek tüyleri kist yaparmı?

Bu güne kadar hep kedi köpek tüyleri kist yapar diye biliyorduk. Ancak tanıdığım birinin köpeğinin aşı kartını okudum ve bildiğimizin yanlış olduğunu gördüm.
Aşı kartında aynen şöyle yazıyor:
Hastalığı yapan köpeğin-kedinin tüyleri değildir.  Hastalık etkeni parazitlerdir. İnsanlara da bulaşabilen iki önemli parazit vardır. Bunlar tenya ve askarid dediğimiz mide bağırsak parazitleridir. Ancak bunların köpeklerden- kedilerden bulaşma oranı, eğer iç parazitlere karşı düzenli önlem alınıyorsa yok denecek kadar azdır. İyice yıkanmamış sebzelerden bu parazitleri kapma riskiniz köpeklerden bu paraziti kapma olasılığınıza oranla çok daha yüksektir.
Düşünebiliyormusunuz aşılı bir hayvandan paraziti kapma olasılığı çok düşük bir olasılık.

Kışın pire olmaz denilir buda yanlışmış pire her mevsim olurmuş. tenya ve askarid denilen parazitleri pireler taşırmış kedi yada köpekler bu pireleri yiyerek yada pireler tarafından ısırılırsa yakalanırmış aşılanan hayvanlarda bu riskte ortadan kalkıyor. Ama tabi düzenli olarak veteriner gözetimi altında olmalı.
Birde evde beslenen hayvan hiç dışarı çıkmasa bile yinede o hayvanda pire görülebiliyormuş bununda sebebi insanlar dışarı çıkıp geldikçe üzerlerinde pire yumurtası taşırmış ve evde üremeye en elverişli yer kedi köpek tüyleri arası olduğu için doğal olarak dışarı çıkmayan hayvanda bile pire olabiliyormuş.
Evde hayvan besleyen, beslemeyen yada beslemeyi düşünen herkesin bilmesini istedim bu yazıyı paylaştım.
Sevgiyle Kalın..!

dersanede eğitim bitiyormu

  Hiç yorum yok
dersane eğitimi
Dersanelerdeki Eğitim

Merhabalar, bugün dersane eğitimi ve okul eğitimleri hakkında bir yazı hazırladım.

2013 yılında dersaneler kaldırılacakmış. İyi çok iyi... ama okul eğitimi nasıl olacak peki?
ilköğretimden tutunda lisede okuyanların lütfen bir zahmet kitaplarına bakın neyi nasıl öğretecekler merak ediyorum doğrusu. Çünki kitapların içi boş...
Bizler çocuklarımıza kaynak kitaplar almazsak dersaneye yollamazsak okullarda verilen eğitim hiç bir işe yaramaz.
Tamam belki araştırmaya yönelik bir eğitim kabul, ama küçük bir çocuk neyi nasıl araştıracağını nerden bilsin. Hadi liseli bir öğrenci diyelim bir problemi var yolunu öğrenmezse öğretilmezse bu çocuk porblemini nasıl çözecek.

Dersanelere ilk başta ben karşıyım ama malesef bu eğitim sistemiyle onlarsızda olmuyor. Anne babaların bilgisi bir yere kadar sürekli değişen yeni eklenen birşeyler olunca büyüklerin bilgisi yetersiz kalabiliyor.

Bir tanıdığımın çocuğu lise son sınıfa geçmişti ve üniversiteye hazırlanmak zorunda olduğu için mecburiyetten dersaneye yazıldı. O sıralarda bende yardımım olsun diye dersaneleri araştırıyordum ve hayretler içinde kaldığım zamanlar oldu. Beni hayrete düşüren olay bir dersanenin sınavla öğrenci almasıydı birde dersane % 100 başarı elde ediyormuş ve o dersaneye girmek için hem çok iyi puan alacaksın hemde 7 milyar gibi bir para ödeyeceksin bir öğrenci o kadar başarı elde ediyorsa hiç dersaneye gitmesine gerek yokki zaten üniversitede oldukça iyi puan alabilir sana ne gerek var! bu olay beni çok hayrete düşürdü.
Bazı dersanelerde eski öğrenciysen 4000 e yazıyor yeni öğrenciysen 5000 e yazıyor daha aşağı kaydeden dersane yok.
Benim aklım almıyor bir tarfta çocuklarını dersaneye yollamak için kesenin ağzını açan veli ve okulda bir para toplanacak olsa hayıflanan yine o veli.
Aslında devlet okullarına giden öğrenciler dersanelere verdiği paranın 4 te 1 ni verse ve devlette öğretmenlerini sınav yapsa ve başarı gösteren öğretmenleri okullara yerleştirse devlet okulunun kalitesi artar.
1 dersanede 4000 öğrenci olsa her biriyle ilgilenen rehberlik servisleri var. Aynı işlemi devlet okullarıda yapsın ödev takipleri velilere bildirilsin. Devlet okullarıda zorunlu ve bire bir etütler verse yani kısacası bir dersanenin yaptığını devlet okullarıda yapsa o zaman dersanelere gerek kalmaz.
Ama okul kitaplarının içi boşsa, öğretmenler kendilerine soru soran öğrenciye sadece (git raştır) deyip başından atarsa bu dersane olaylarına hala gereksinim duyulur. Dersane kalksa bile özel ders olayları başlar.
Öncelikle devletimiz devlet okullarını bir güzel yapılandırmalı bu sorunlar anca böyle çözülür yoksa sorun hep devam eder edecektirde...
Sevgiyle Kalın.!

10/18/2012

Kurban Kesimleri

  Hiç yorum yok
kurbanlıkların kesimi
Sokaklardaki Kurban Kesimleri.

Devletin sağladığı kurban kesim alanlarının olmasına rağmen hala günümüzde sokak aralarında, müstakil ev bahçelerinde ve apartman garajlarında kurbanlarını kesenler var. ALLAH KABUL ETSİN! Ancak işin kötü yanı hala büyüklerin çocukların gözünün önünde bu işlemi gerçekleştirmesi...
Bir çocuk düşünün bir canlı kesiliyor ama niye kesildiğini bilmiyor büyükleri ona Allah'ın emri dediklerini biliyorlar sadece oysaki Allah'ın emri başından sonuna kadar izah edilmesi gerekir. gerekirki çocukda kendi kendine ''Allah niye böyle emretmiş'' sorusuyla büyümemeli.
Ayrıca Kurban kesme işininden tamamen habersiz olan çocuklar ise dediğim gibi sokak aralarında kesilen kurbanların kanıyla karşılaşıyorlar ''bu kan neyin nesi biri birine bişeymi yapmış acaba'' gibi sorular aklına geliyor ve o sokaktan cinayet işlenmiş gibi kaçıyorlar çünki korkuyorlar.
Ben kendi çevremden biliyorum bazı tanıdığım çocuklar buna gençlerde dahil kurban eti bile yemiyorlar bunun nedeni sokaklarda kesilen kurbanın kan kokusu. Oysaki tekbir getirilerek kesiliyorki buda o eti her yiyene helal olduğu halde...
Elbetteki hepimiz müslümanız ama kurbanları devletin güzel imkanı olan kesim alanlarında bu görev yerine getirilirse bütün bu sorulara ve sorunlara gerek kalmaz.
TÜM MÜSLÜMAN CAMİASININ KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM!

10/13/2012

kış günü kuşların beslenmesi

  Hiç yorum yok
kış ayında hayvanları besleme
Kış Günü Aç Kalan Hayvanlar!

Malum kış aylarına oldukça yakınız. Sonbahar ayında olunca insan ister istemez kışıda düşünüyor.
Havalar iyice soğuyunca kar düşmeye başlayınca ilk akla gelenlerden biri kuşlar oluyor. Kış ayında hayatta kalma mücadelesi veren kuşlar soğuk havaya dayanabiliyor ama bu seferde aç kalabiliyorlar. Bir çoğumuz belgeseller izlemişizdir hava koşullarından ziyade yiyecek bulamayan canlılar malesefki hayatta kalamıyor. Yaz sıcağında susuzluk kışın yiyecek bulamama var. Peki bizler ne yapabiliriz. Bir çoğumuzun balkonu yada bahçesi vardır. Balkona yada bahçeye evde bayatlayan ekmeklerden bir parça küçük parçalara ayırıp koysak kışın aç kalan kuşlar onları muhakkak bulup yer.
Balkona yada bahçeye küçük ekmek parçaları koymak sanırım aç kalan hayvanları düşünenler için zor gelmez. Bu davranışla hem aç olan bir canlıyı doyurmanın huzurunu yaşarız hemde küçük ekmek kırıntıları çöpe gitmeyip değerlenmiş olur. Bence bu konuda birazcık duyarlı olmamız gerekir.